Áčko: O vítězi rozhodlo 20 minut první půle

Áčko: O vítězi rozhodlo 20 minut první půle

SK Huhtamaki Okříšky – TJ Slavoj PEZAG Třešť 5 : 2 (4 :1)

Začátek zápasu byl svižný. Hned v úvodu se ke střele dostali domácí, ale branku netrefili. Hosté kontrovali výpadem Kozojeda, ale jeho nabídku před branku nikdo z hostujících hráčů nevyužil. Už v 7. minutě se dostali hráči Okříšek do vedení. Po rohovém kopu zůstal nepokrytý Tekal a v pádu vstřelil první gól zápasu. Hosté odpověděli po 5 minutách. Nákop Veselého propadl za obranu k Císařovi, který si věděl rady a skóre vyrovnal. Po rychlých brankách se hra uklidnila a hrálo se spíše mezi vápny. Ve 24. minutě, po přihrávce Dočekala, postupoval sám na brankáře Tůma a mířil přesně. Tím odstartoval výborných dvacet minut domácích, kteří brankami Bastla a Dočkala odskočili až na vedení 4 : 1. Jedinou hostující šanci ke zkorigování výsledku nevyužil Chalupský, který po přihrávce Tausche nedokázal zblízka překonat Fialu.

Druhé dějství začalo náporem Třeště, která se snažila s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. Hned po pěti minutách vrátil přímý kop před branku Petráš a kapitán Trnka z bezprostřední blízkosti snížil na 4 : 2. Hosté ucítili ještě šanci na přijatelný výsledek, ale domácí hráči dobře bránili, nepouštěli Třešť do vyložených příležitostí. Sami podnikali rychlé kontry, ze kterých mohli své vedení navýšit. Hráči Třeště předváděli ve druhém poločase zlepšený výkon, ale tříbrankovou ztrátu z prvního poločasu už nedokázali smazat. Navíc se Okříšky dočkali v 80. minutě pokutového kopu, který proměnil, svou druhou brankou v utkání, Dočkal a stanovil tím konečnou podobu výsledku.
Trenér Zbyněk Peštál k utkání:

„Dnešní výkon je pro nás velkým zklamáním. Vůbec jsme nedokázali zachytávat náběhy domácích hráčů. Chyběl nám pohyb, agresivita, hráčům Okříšek jsme dopřáli spousty prostoru a ti toho dokázali využít. Ve druhém poločase se náš výkon trošku zlepšil. Brzy jsme snížili, ale další šance jsme si už nedokázali vytvořit. Dnešní porážka je naprosto zasloužená. Jen doufám, že se z toho naši hráči poučí a v nedělním těžkém domácím zápase se Světlou odvedeme úplně jiný výkon.“

Branky: 7. Tekal, 24. Tůma, 31. Bastl, 45. a 80. (pk) Dočkal – 11. Císař, 50. Trnka

Sestava: Zimola – Tausch,Veselý (76. Novotný), Kodys, Procházka – Mareš, Trnka, Sedláček, Kozojed (72. Herkner) – Chalupský, Císař (46. Petráš)