První jarní výhra st. žáků B

První jarní výhra st. žáků B

TJ Slavoj PEZAG Třešť B – TJ Dušejov 2000 9 : 0 (6 : 0)

V sobotu 26. dubna 2014 se starší žáci B představili poprvé v jarní části sezóny na domácí půdě. Na svém hřišti přivítali  poslední tým tabulky z Dušejova.

Hned od úvodního hvizdu se do svého soupeře zakousli a svou převahu brzy dokázali zúročit v úvodní branku. Běžela teprve 3. minuta, když Jirka Kříž  zahrával z pravé strany rohový kop a nikým nekrytý Matěj Kratochvíl ho hlavou uklidil do sítě 1 : 0.  V 10. minutě napřáhl z dálky svou slabší levou nohou Michal Kříž a jeho křížná střela rozvlnila síť za zády hostujícího gólmana podruhé. Na počátku třetí desetiminutovky si na Jirkův rohový kop, tentokráte z levé strany, naběhl Ivo Pöndl a pohodlně hlavou zvýšil na 3 : 0. O pár minut později přidal po individuální akci svou druhou branku a ve 31. minutě završil hattrick, když si zpracoval dlouhý výkop gólmana Vondrušky a své sólo z půlky hřiště bezpečně zakončil podél padajícího brankáře Dušejova. V závěru první půle ještě hosté zahráli malou domů, kterou gólman vzal do svých rukavic a rozhodčí nekompromisně nařídil nepřímý volný kop. V nastalém závaru se nejlépe zorientoval Matěj Kratochvíl a svým druhým gólem stanovil poločasový výsledek.

Ve druhé půli již domácí trochu polevili a více než kombinačně  se pokoušeli hostující obranu překonat individuálně. Nejdříve se počtvrté prosadil Ivo Pöndl, aby pak v 55. minutě dal výsledku konečnou podobu svojí pátou brankou v zápase. Mezi jeho dvě trefy ve druhém poločase se ještě vklínila střela Michala Kříže z úhlu, která si našla mezeru mezi brankářem hostí a přední tyčkou.

trenér Miroslav Kříž k zápasu:

„Věděli jsme, že nastupujeme proti mladému týmu, vždyť většina jeho hráčů by mohla ještě nastupovat za mladší žáky. Proto jsem kluky nabádal, aby hráli kombinačně a nesnažili se procházet individuálně. Přesto jak skóre v náš prospěch narůstalo, se někteří hráči pouštěli do zbytečných kliček a střel, místo aby hledali lépe postavené spoluhráče. Pochválit bych chtěl především celou obrannou trojici Honza Kříž, Radek Mátl a Michal Kříž. Kluci dobře bránili, zakládali rychlé protiútoky a často se dokázali dostat i do zakončení. Doufejme, že v příštím  kole v Kostelci předvedeme ještě lepší výkon a domu si odvezeme tříbodový zisk“

Branky: 22.,25.,31.,38. a 55. Pöndl Ivo, 3. a 33. Kratochvíl Matěj, 10. a 49. Kříž Michal

Sestava: Vondruška (36. Kříž Jiří) – Kříž Michal, Mátl, Kříž Jan – Kratochvíl, Kříž Jiří (36. Vondruška), Budíček – Pöndl – střídali Veverka, Matějičný