Obrat na závěr

Obrat na závěr

TJ Slavoj Třešť B – TJ Sokol Brtnice

4 : 2 (1 : 2)

V sobotu 28. října Benfica uzavřela podzimní část sezóny 2023/24 na domácím hřišti, když zde v rámci 11. kola OP Jihlavska od 14:30 hod. přivítala celek Brtnice. Oba týmy atakují přední pozice tabulky a papírově se tak mělo jednat o dost atraktivní utkání.

První desetiminutovka byla zcela v režii hráčů Slavoje. Benfica zavřela svého soupeře na vlastní polovině a především po levé straně pak zkoušela, ať už po zemi či centry do vápna, ohrozit bránu soupeře. Bohužel bez úspěchu. Naopak hosté udeřili hned ze své první vážnější příležitosti. Po protiútoku nasměroval míč do šibenice zpoza vápna Plaček. Jindřich Jindřich v domácí bráně si sice na míč ještě sáhl, ale vytáhnout prudký pokus hráče Brtnice mimo tři tyče již nedokázal. Za domácí skóre srovnal o deset minut později Lukáš Lupač. Slavoj měl sice více ze hry, ale nepřesnosti či chyby v rozehrávce pouštěli hráče Sokola do protiútoků. Jeden takový přišel i po chybě na středu hřiště ve 37. minutě. Na prudký centr si naběhl Vyskočil a střelou z první do šibenice nedal znovu Jindřichu Jindřichovi nejmenší šanci. Protože do konce poločasu už se ani jeden z celků neprosadil, odcházelo se do kabin za stavu 1:2.

Do druhé půle přinesl domácí trenér Pavel Kubala hned dvě změny. Ve 49. minutě navíc rohový kop z kopaček Kuby Šimka našel ve vápně až Jirku Lašana, který si propadlý míč zpracoval, připravil, vystřelil a srovnal tak na 2:2. Domácí fanoušci i hráči cítili, že Slavoj má na to ujmout se vedení a otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Nejúspěšnější střelec Benfici v letošní sezóně Petr Herkner už asi uklidil střelecké kopačky na zimu do skříně. I přes množství střeleckých pokusů jemu a jeho spoluhráčům totiž vždy něco chybělo. Až přišla 71. minuta, kdy si míč do vápna už po několikáté z pravé strany naváděl Jakub Šimek. Tentokrát jej však v postupu dál nedovoleně zastavil bránící hráč Brtnice a hl. rozhodčí Petr Beseda neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Na tu si míč postavil Dušan Lovětínský a s ledovým klidem jej poslal na opačnou stranu, než skočil hostující brankář Macků. V 86. minutě mohl přidat pojistku Jirka Lašan, ale trefil pouze tyč. To však Slavoj muset nemuselo, protože odražený míč si našel Lukáš Lupač a uzavřel skóre na končených 4:2.

Benfica si tak připsala další 3 body a na podzim tak zůstala doma 100%. I díky prohře Stonařova s Puklicemi přezimuje na 3. příčce a pokud neporazitelnost na domácí půdě udrží i pro jaro nemůže přemýšlet nad jinými než nejvyššími příčkami. Nejenom vlivem losu, ale i kvůli změně pořadatelství jí totiž na jaře čeká doma hned 7 z 10-ti zápasů.

Branky: 22. a 86. Lupač Lukáš, 49. Lašan Jiří, 72. Lovětínský Dušan (p.k.) – 12. Plaček Michal, 37. Vyskočil Jiří

Rozhodčí: Beseda Petr – Bílý Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: 1:1

Sestava: Jindřich – Kříž Michal (46. Daněk V.), Lupač, Lovětínský D., Růžička –  Borovský (77. Kubala), Šebela (60. Veverka), Kříž Matyáš (46. Šimek), Lašan – Herkner , Vondrák (57. Svoboda P.)