Dvě chyby, dvě branky Tryskyho

Dvě chyby, dvě branky Tryskyho

TATRAN Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj Třešť

5 : 2 (2 : 1)

Poslední soutěžní utkání podzimní části sezóny sehráli mladičké fotbalové naděje třešťského Slavoje v neděli 29. října 2023 od 10:00 hod. na hřišti ve Ždírci nad Doubravou. V prvním vzájemném měření sil před třemi týdny v Třešti dokázali Slavojáci zvítězit nad tímto soupeřem 4:2 a se stejnými ambicemi vstoupili i do utkání na hřišti Tatranu.

Skóre se poprvé měnilo už v páté minutě. Ve středu hřiště si míč naváděl směrem k soupeřově brance Peťa Biskup, bohužel podpora spoluhráčů byla špatná. Přesně podle hesla „Když nevíš so s míčem – vystřel“, tak z uctivé vzdálenosti vyslal „projektil“ na branku Tatranu. Dočkal v domácí brance střelu hostujícího snipera hrubě podcenil a ta mu mezi nohama propadla do sítě. Po čtvrthodině hry bylo srovnáno. Nedůrazu bránících hráčů Slavoje před vlastní brankou využil Pátek a tvrdou střelou poslal odražený míč za záda Michala Pavlíčka. O sedm minut později už domácí mladí fotbalisté otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Po rohovém kopu se krásně hlavou k tyči trefil Černý. Nutno podotknout, že vedení domácího celku bylo zasloužené. Žáčci Tatranu byli aktivnější, důraznější a z jejich projevu byla cítit daleko větší chuť se o dobrý výsledek v dobrém slova smyslu poprat.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. I nadále byli aktivnější domácí fotbalisté, přesto se jako první ve druhé půli trefili hosté. Zhruba v desáté minutě druhé půle potrestal nepovedený odkop brankáře Dočkala Petr Biskup střelou na zadní tyč. Ve 46. minutě se tak za stavu 2:2 začínalo od začátku. Vedení si domácí mladí fotbalisté vzali zpět o šest minut později. Po pěkné akci po pravém křídle a následné přihrávce před branku se prosadil nepokrytý Hameder. Stejný hráč přidal v 66. minutě i další branku Tatranu, když potrestal nedůraz bránících hráčů Slavoje a několikrát odražený míč uklidil za záda Michala Pavlíčka. Pojistku a definitivní tečku za utkáním udělal o dvě minuty později křížnou střelou z dálky Pátek. Rovněž pro tohoto mladého fotbalistu v zeleném dresu to byla druhá trefa v utkání. 

Branky: 15. a 68. Pátek Jan, 22. Černý Tomáš, 52. a 66. Hameder Petr – 5. a 46. Biskup Petr

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: Bez karet

Sestava: Pavlíček – Haberl, Vokřínek, Nerad  – Hamršmíd, Biskup, Toth, Kubů E. S. – Mareš – střídali hokejově: Bukvajová, Mitiska, Kubů L., Šalanda, Kubů Š., Preis