Odveta se nepovedla

Odveta se nepovedla

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Štoky

2 : 7 (2 : 5)

K poslednímu podzimnímu soutěžnímu utkání na domácí půdě nastoupili starší žáci Slavoje proti svým vrstevníkům ze Sokola Štoky. V neděli 22. října od 9:00 hod. tak měli poslední možnost předvést své fotbalové dovednosti před domácím publikem. Vzhledem k tříkolovému systému 1.A třídy sk. A (pouze 8 týmů) se jednalo již o druhé vzájemné utkání obou celků. Po předchozí porážce 9:2 ze Štok (2. září), tak měli mladí fotbalisté Slavoje svému soupeři co vracet.

A začali dobře. Hned ve 4. minutě jejich první útočný výpad skončil vedoucí brankou. Luky Nosek našel v pokutovém území volného Robina Šindelku, který nadvakrát protlačil míč do sítě za Boučkova záda. O 2 minuty později bylo srovnáno. Rohový kop hostí Vojta Kříž konečky prstů prodloužil pouze za sebe. Na zadní tyči nepokrytý Forman jej neměl problém uklidit do odkryté brány. V 9. minutě hosté využili dobrého napadání na útočné polovině a po zisku míče a přízemním centru poslal Loskot Štoky do vedení. Stejný hráč se prosadil i po čtvrt hodině hry z dorážky. Vzápětí zahrával hostující Miglec malou domů, čehož chtěl využít Dan Rodek. Útočník Slavoje vylekal gólmana natolik, že míč zcela minul, a ten se dokutálel až za brankovou čáru – 2:3. V závěrečné desetiminutovce první půle se hned dvakrát prosadil Mazel, nejprve hlavou a podruhé po rychlém protiútoku.

Do druhého poločasu vstoupili Slavojáci s obrovskou snahou vývoj utkání zdramatizovat, případně otočit ve svůj prospěch. Bohužel hráči Sokola byli dnes nad jejich síly. S přibývajícím časem se stále více hrálo na polovině Slavoje, jehož hráči se úpěnlivě bránili. V 62. minutě uklidil odražený míč k tyči Zdražil a definitivní podobu výsledku dal tři minuty před závěrečným hvizdem tvrdou střelou pod břevno Krauman.

Branky: 4. Šindelka Robin, 17. Miglec Ján (vlastní) – 6. Forman Tadeáš, 9. a 14. Loskot Štěpán, 26. a 33. Mazel Jiří, 62. Zdražil Matěj, 77. Krauman Vojtěch

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Polák, Červený, Nosek, Šindelka, Hynk – Rodek – střídali hokejově: Biskup, Toth, Bojčuk, Koníř