Přestřelka v Cejli

Přestřelka v Cejli

TJ Cejle – TJ Slavoj Třešť B

3 : 4 (1 : 1)

V sobotu 21. října čekala Benficu jedna z nejtěžších zkoušek podzimní části sezóny. Ve 14:30 totiž nastupovali její hráči k utkání v nedaleké Cejli. Právě na zdejší půdě v předešlých dvou zápasech po poločase vždy vyhrávali rozdílem třídy (0:4, resp. 0:3). V druhých poločasech však toto vedení vždy ztratili a nakonec byli rádi za bod za remízu 4:4 resp. 3:3. 

Vstup do utkání se Slavoji povedl, kombinoval a snažil se tvořit hru po zemi. I domácí Cejle však ukázala své silné zbraně. Rotování, pohyb a přesun hráčů po hřišti dělal hostujícímu celku problém při přebírání hráčů. Mladí, běhaví a šikovní fotbalisté v domácím celku byli doplněni o zkušené matadory, a tak měl v hostující bráně chytající mladičký dorostenec Vojta Daněk hodně práce, aby neinkasoval. Rovněž Slavoj si vytvářel nadějné příležitosti, ale branka ani na jedné straně ne a ne přijít. Ke stoupající nervozitě v utkání přispívalo i velice shovívavé pískání hl. rozhodčího Zacha, který nechával hře dost často volný průběh a žluté karty asi zapomněl v kabině. Branky přišli až v samotném záběru první půle. Nejprve si zpoza vápna míč po odrazu sebral, a přesně k tyčce umístil matador Dušan Lovětínský. Pak obrana Třešti po faulu Honzy Kříže a následném oplácení ztratila koncentraci v očekávání přerušení hry. Sudí s čárovým rozhodčím však situaci buď neviděli nebo záměrně ignorovali a domácí zaskočili nekoordinovanou obranu Slavoje a po příhře do odkryté brány skóroval nikým nehlídaný Mikeš.

Vstup do druhé půle přinesl jednu změnu. Hl. rozhodčí si karty přinesl a začal je rozdávat. Vzhledem k prvnímu poločasu tak metr úplně otočil a nejspíše ve snaze zápas uklidnit, rozdával karty až přehnaně. To spolu s vývojem skóre vyústilo v ještě větší podrážděnost hráčů na hřišti. Vedení se ujali hosté v 53. minutě. Ve skrumáži ve vápně si našel míč Lukáš Lupač a poslal Slavoj do vedení. Za domácí kontroval o 12 minut později Kružík, když při protiútoku hostující obrana vystavovala domácího útočníka do ofsajdu, ale mladý hráč Cejle s praporkem pomezního v ruce ofsajd neviděl. V 72. minutě se o slovo přihlásil hrající trenér Benfici Pavel Kubala. Zpracoval si dlouhý míč z obrany, a dělovkou na zadní tyč rozjásal příznivce i hráče Slavoje. Pak ale přišel další zkrat v domácí obraně. Michal Kříž nedokázal odkopnout míč co měl na kopačce, a tak následoval rohový kop. Ten domácí hráči rozehráli narychlo. Ostrý míč do vápna ještě odvrátil Honza Kříž, po odrazu však Radouš prostřelil vše co měl v cestě a z ostrého úhlu srovnal vývoj utkání. Definitivní tečku za zápasem udělal Petr Herkner, kterému míč před prázdnou bránu naservíroval po úniku Dušan Lovětínský. Benfica tak prolomila kletbu z Cejle, připsala si tři body a podzimní část sezóny uzavře příští sobotu 28.10. ve 14:30 hod. doma s Brtnicí.

Video ze zápasu můžete díky záznamu domácího fanouška Josefa Bílka sledovat zde.

Branky: 44. Mikeš Jan, 65. Kružík Michal, 72. Radouš Michal – 42. Lovětínský Dušan, 53. Lupač Lukáš, 72. Kubala Pavel, 75. Herkner Petr

Rozhodčí: Zacha Marek – Pištěk Václav

ŽK: 2:4

Sestava: Daněk V. – Kříž M., Kříž J., Lovětínský D., Růžička –  Lupač, Šebela, Svoboda P. (53. Pittner), Lašan – Herkner (64. Kubala), Vondrák (59. Gregor)