Bod zdraví z Posázaví

Bod zdraví z Posázaví

SK Přibyslav – TJ Slavoj Třešť

2 : 2 (1 : 2)

V neděli 17. září v 15:30 čekalo muže A další venkovní utkání tentokrát v rámci 7. kola 1.A třídy sk. A. Zatímco na domácí půdě zatím neuhráli hráči Slavoje ani bod, venku se jím v dosavadním průběhu sezóny daří. Hned v úvodu sezóny si přivezli 3 body z Tisu (psali jsme zde), který je od té chvíle stoprocentní. S rezervou Chotěboře, pak bod za remízu ztratili až v nastaveném čase (psali jsme zde).

Již ve 4. minutě prověřil střelou z dálky Macha v domácí bráně Dušan Lovětínský ml. Ten si však s pokusem středopolaře Slavoje poradil a ani s dorážkou Martina Mareše problémy neměl. V 7. minutě rozehrával po faulu na Kubu Šimka přímý volný kop Míra Svoboda. Nepříliš vydařený centr umístil Martin Mareš nohou k přední tyči mimo dosah strážce přibyslavské branky a Slavoj šel do vedení. V 9. minutě poslal Matyáš Kříž kolmicí na zteč opět Martina Mareše. Útočník Slavoje však kolem vyběhnuvšího brankáře míč zakončit nedokázal. V 11. minutě pak zatrnulo příznivcům Třeště. Dalekonosný přímý kop odvracel David Vondruška pouze na břevno. Naštěstí se míč odrazil pouze na kopačky Adama Novotného, který jej pohotově odkopl. V 18. minutě po rohovém autu posílal do vápna centr Mykhailo Hrabovskyi. Míč mu však trochu nevyšel a zaplaval k překvapení všech včetně domácího brankáře až do brány. Poté přišli ke slovu domácí, kteří si postupně vytvořili hned 3 šance, které však brankou neskončily. Ve 32. minutě domácí po útočném faulu Slavoje rychle rozehráli. Přišel centr a hlavička, kterou ještě David Vondruška vyrazil. Následné dorážce se sice ještě pokoušel zabránit, ale marně. Protože ani jeden z týmů už ve zbývajícím času své šance nevyužil, odcházelo se do kabin za stavu 1:2.

První větší šanci druhé půle si vytvořili domácí. Nabídku kolem brankáře z úhlu odvracel těsně vedle branky skluzující Míra Svoboda. Z rohového kopu se pak domácí k zakončení nedostali. V 53. minutě se o slovo přihlásil Slavoj, když po rohovém kopu Kuby Šimka nohou prověřil pozornost domácího brankáře Mykhailo Hrabovskyi. Z následného protiútoku se sice domácí prosadili, ale až poté co před přihrávkou do prázdné brány míč opustil hrací plochu. V 58. minutě to byli opět hráči SK kdo zahrozil. Po kolmici za obranu přišel přízemní centr, na který David Vondruška při snaze vyrazit jej nedosáhl. Před prázdnou bránou se tak ocitl úplně osamocený útočník domácích. Míč ale dostal na paty a vysoko přestřelil bránu Třeště. V 71. minutě se tak opět ozval Slavoj. Kuba Šimek, vyzval míčem za obranu Matyáše Kříže, který však mířil přímo na Macha v domácí bráně. Přibyslav z protiútoku také zahrozila, ale střílenou přihrávku vyrazil David Vondruška. V 79. domácí zahrávali rohový kop. Při něm se míč po hlavičce útočníka odrazil od obránce Slavoje do tyče, aby jej nakonec Strašil dorazil do brány. To Přibyslav probralo k závěrečnému tlaku. Slavoj však statečně odolal až do konce a odváží si bod za remízu 2:2.

Branky: 32. Vostál Adam, 79. Strašil Martin7. Mareš Martin, 18. Hrabovskyi Mykhailo

Rozhodčí: Tomšů Václav – Vašíček Jaroslav, Uhlíř Lukáš

ŽK: 4:1

Sestava: Vondruška – Tausch, Svoboda J., Novotný A., Kubát – Borovský (46. Šmach (90. Franta)), Lovětínský D. ml., Mareš, Kříž Mat. (84. Jonák), Hrabovskyi (88. Daněk V.) – Šimek