Festival zmařených šancí

Festival zmařených šancí

SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou B – TJ Slavoj Třešť B

1 : 1 (1 : 0)

V sobotu 09. září v rámci 4. kola OP Jihlavska zavítala Benfica do Luk nad Jihlavou, kde se od 16:00 hod. utkala s místní rezervou. Poté co minulý týden obdržela debakl v Bítovčicích (psali jsem zde) si určitě chtěla spravit náladu. Bohužel pro trenéra Kubalu, se mu den před zápasem začaly hromadit omluvenky, a tak měl dost starostí sehnat základní jedenáctku hráčů, vůbec nemluvě o nějakých na lavičku.

To se nakonec i s pomocí hráčů A-týmu a dorostu podařilo. Přesto hned v úvodní minutě mohla Třešť prohrávat. Po pokusu, kdy se míč díky zpětné rotaci vracel do hřiště někde z hranice brankové čáry, se domácí hlasitě dožadovali branky. Hl. rozhodčí Gavaliér však jejich volání nevyslyšel. Bohužel pro Slavoj to ale nebyly jediné trable v první půli. Vázla kombinace a chyběla i nabídka. Hráči Benfiky to tak zkoušeli individuálně středem hřiště nebo dlouhými míči za obranu. To však vedlo k častým ztrátám a rychlým protiútokům domácích. Kromě nepřesnosti hráčů rezervy Luk v zakončení však Slavoj skvělým výkonem držel i Kousal. Výjimkou byla 28. minuta, kdy si po rychlém brejku posunuli míč postupně všichni čtyři hráči přes celé pokutové území (nutnou říct, že více náhodou než cíleně). Hosté ještě zkoušeli reklamovat ofsajd, ale marně. Luka pak pro svoje diváky spustily festival zmařených šancí – samostatné úniky, přečíslení 4 na 1 a spoustu dalších tutovek – všechny vyzněly vniveč. Slavoj se pro změnu mnohokrát dostal k vápnu či přímo do něj, ale k přímému ohrožení Tomana v domácí bráně jejich snahy nevedly. Poločasový výsledek 1:0 tak byl pro hosty více než milosrdný.

Druhá půle přinesla mírné zlepšení ve hře Slavoje. Domácí naopak trochu ubrali. První velká tutovka hostí přišla až v 60. minutě. Šmach našel ve vápně přesným míčem Pavla Svobodu, který z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit Tomana. Následný centr po odrazu na zadní tyč z kopaček Lupače, už našel Šmacha v těžké pozici, kterou křídelník Slavoje řešil nepřesnou střelou z první. Přesto to byl právě tento okamžik, co předznamenal změnu. Postupně měl Slavoj stále větší územní převahu a dostával se i k ohrožení domácí brány. I hostující pokusy však byly značně nepřesné. Mezi fanoušky Třeště se šuškalo, že Benfice může pomoci jediné – najít ve vápně hlavu Císaře. A tak se i stalo. Prakticky vzápětí tohoto prohlášení z rohového kopu vybídl Pavel Svoboda přesně nikým nehlídaného Císaře, který hlavou dostal míč za Tomanovi záda. Ačkoliv oba celky si vytvořily ještě několik dalších příležitostí či jejich náznaků, do konce zápasu už žádná branka nepadla. Slavoj si tak po remíze 1:1 odváží bod, za který může po první půlce být více než rád.

Branky: 28. Kuřítko Jaroslav –  75. Císař Petr

Rozhodčí: Gavallér Filip – Bílý Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: 3:1

Sestava: Kousal – Lupač, Fencík, Lovětínský D., Růžička (68. Kubala) –  Němeček (46. Lovětínský D. ml.), Budíček, Borovský (60. Le), Šmach (60. Daněk V.) – Císař, Svoboda P.