Maty měl prostě smůlu

Maty měl prostě smůlu

TJ Sokol Štoky – TJ Slavoj Třešť

9 : 2 (4 : 1)

O posledním prázdninovém víkendu, přesněji v sobotu 2. září 2023 zahájili další soutěžní ročník I. třídy žáků v Kraji Vysočina také mladší a starší žáci třešťského Slavoje. Úvodní kolo této soutěže bylo se mělo odehrát již o týden dříve, ale vzhledem k tomu, že velká část týmu byla v té době ještě na dovolené či letním táboře, odložili jsme si domácí utkání s Rantířovem až na čtvrtek 28. září. V rámci 2. kola se tak mladí Slavojáci odbyli letošní soutěžní premiéru na hřišti ve Štokách.

Od úvodní hvizdu to byli malí fotbalisté domácího Sokola, kdo diktoval tempo hry a po zásluze šli v 7. minutě brankou Dáni do vedení. Po čtvrthodině hry si nešťastně srazil centrovaný míč do vlastní sítě jeden z bránících hráčů Slavoje a poslal Štoky do dvougólového vedení. Po té několika dobrými zákroky hostující tým podržel gólman Michal Pavlíček. Za to jeho spoluhráči toho směrem dopředu moc nepředvedli. Další branky padali až úplném závěru prvního poločasu. Nejprve Zdražil a po něm Dvořák navýšili vedení, ale v poslední minutě první půle korigoval po přihrávce Alexe Haberly Maty Toth. Nutno podotknout, že to byla první střela hostujícího týmu na domácí branku.

Stejný hráč mohl v úvodu druhého poločasu přidat další branku, ale po samostatném úniku mířil těsně vedle soupeřovi branky. A tak trestal soupeř 5:1. Vzápětí předvedli malí Slavojáci pěknou kombinační akci, která volala po gólu. Šíma Vokřínek ze středu hřiště viděl dobrý náběh Petra Biskupa a poslal mu přesnou přihrávku. Hbitý křídelník Slavoje míč zatáhl až k soupeřově brance a předložil Matymu Tothovi. Jeho pokus z první se však mezi tři tyče nevešel. Následoval rychlý kontr domácích …. 6:1. A do třetice Maty Toth, po přihrávce Jakuba Mareše běžel sám na gólmana Sokola. Ani tentokrát mu nebylo přáno. Tvrdou střelou pouze orazítkoval tyčku. S blížícím se koncem utkání se v rozehrávce Slavoje kupily chyby a zbytečné ztráty, které soupeř dokázal potrestat. Přesto se Slavojákům podařilo ještě jednou skórovat a byl u toho kdo jiný, než Maty Toth. Tentokrát využil přihrávku Alexe Haberly a poslal centrovaný míč před branku přímo k noze Petra Biskupa. Ani jeho branka však nic nezměnila na tom, že první soutěžní utkání se malým Slavojákům nepovedlo a domů odjeli bez bodového zisku.

Branky: 33., 42. a 46., Dvořák David, 31., 55. a 69. Zdražil Matěj, 7. a 58. Dáňa Josef, 17. Mitiska Tobias (vlastní) – 35. Toth Matyáš, 57. Biskup Petr

Rozhodčí: Čížek Jan

ŽK: bez karet

Sestava: Pavlíček – Hamršmíd, Nerad, Mareš – Toth, Vokřínek, Hron, Mynařík – Biskup – střídali hokejově: Haberl, Bukvajová, Mynařík, Bartušek, Skála