St. žáci B na úvod remizovali

St. žáci B na úvod remizovali

TJ Sokol Kouty – TJ Slavoj PEZAG Třešť B  2 : 2 (1 : 1)

V pátek 04. dubna 2014 začala jarní část sezóny pro tým starších žáků B. Jejich prvním soupeřem v Okresním přeboru starších žáků byl tým Koutů. Utkání se odehrálo za pěkného jarního počasí na nepříliš kvalitním trávníku v Kamenici.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, když hned první střela na naší branku skončila po nepředvídaném odskoku za zády bezmocného gólmana Davida Vondrušky. Po obdržené brance naši hráči zabrali a vytvořili si mírnou převahu, ovšem do zakončení přes urostlé beky domácích se dostávali pouze sporadicky. Vyrovnat se nám podařilo těsně před koncem poločasu, když přímý kop Radka Mátla přistál přesně na hlavě nejmenšího hráče na hřišti Ivo Pöndla.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Pěknou individuální akci předvedl domácí útočník. Pohrál si s naším stoperem i gólmanem a zakončoval do prázdné branky. Naši hráči sice byli aktivnější a neustále zkoušeli hrát kombinačně, ale potýkali se s vlastní nepřesností i nástrahami terénu. Především na pravé straně byl hodně aktivní Ondra Budíček, kterého několikrát poslal do náběhu Jirka Kříž. Po jedné takové akci a Ondrově přesném centru zakončil nekompromisně Ivo Pöndl. Vyrovnávací branka nás povzbudila, ale na obrat nám již nezbývali síly.

Trenér Miroslav Kříž k zápasu: „Mé přání bylo odvést si domů 3 body. Ale s ohledem na to, že jsme dnes měli pouze jednoho hráče na střídání a když po 5ti minutách musela pro zdravotní potíže odstoupit Terka Suránová, jsem s remizou spokojen. Zaspali jsme úvod obou poločasů, čehož dokázali domácí dokonale využít a nám nezbylo než dotahovat nepříznivý stav. Přesto chci klukům poděkovat, že bojovali a za tu bojovnost si remízu určitě zasloužili.“ 

Branky Třeště: 34. a 62. Pöndl Ivo

Sestava: Vondruška – Suránová, Mátl, Kříž Jan – Kříž Michal, Kříž Jiří, Budíček – Pöndl – střídal Kratochvíl