Rozhodly závěry poločasů

Rozhodly závěry poločasů

TJ Slavoj Třešť – A.F.C. Humpolec B

4 : 0 (2 : 0)

Tečku za jarní částí sezóny z pohledu Slavoje obstaral na domácím hřišti A tým mužů. Vzhledem k tomu, že před týdnem hráči Slavoje prohráli na hřišti v Rozsochatci, pro jistotu záchrany potřebovali v tomto utkání bodovat. Proti rezervě Humpolce je tak v sobotu 10. června od 14:00 hod. rozhodně nečekal vůbec lehký úkol. Divizní A tým totiž svůj poslední duel odehrál již ráno, a tak se dalo předpokládat, že někteří jeho hráči v Třešti B tým posílí.

Úvodní čtvrthodinka byla taková oťukávací. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale k vážnému ohrožení branky se ani jeden z týmů nedostal. To se změnilo v 19. minutě, kdy Míra Svoboda našel křížným pasem v dobrém náběhu Tausche, který předložil před branku přízemní nabídku Rodovi. Útočník Slavoje však tísněn protihráčem u přední tyče branku netrefil. Na další zajímavou příležitost si přihlížející diváci museli počkat do 30. minuty. A byli to opět domácí. Mareš vystihl rozehrávku, posunul na Pavla Svobodu, který si pohrál s bránícím hráčem a předložil míč nabíhajícímu Šimkovi. Útočník Slavoje však z úhlu betony Krupičky neprostřelil. Akce ale vyústila až v rohový kop. Ten zahrával Šimek, na přední tyči jej Mareš přizvedl a na zadní Kubát nohou uklízel 1:0. Hosté si první vážnou šanci vytvořili až ve 41. minutě. To dostali výhodou přímého volného kopu z necelých 20 metrů. Jeho exekutor však trefil pouze ve zdi stojícího Mareše. Následný rohový kop v žádné zakončení nevyústil. Ve 44. minutě předvedli domácí pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl Šimek. Jeho pokus na zadní tyč ale dokázal gólman nohou vyrazit a obrana odvrátit. Následoval aut Budíčka, opět na Šimka, který přeloboval brankáře, ale míč se pouze otřel o tyčku. Do třetice už se útočník Slavoj dočkal, když nadvakrát uklidil do sítě přihrávku Pavla Svobody.

V úvodu druhého poločasu se po rohovém kopu Šimka dostal hlavou do zakončení Novotný, ale jeho pokus skončil nad soupeřovou brankou. Jen o minutu později po stejné výhodě zakončoval rovněž hlavou hostující hráč nad Pokorného branku. Po hříchu to byly na dlouhou dobu jediné vážnější příležitosti od obou celků. Hosté sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale obrana Slavoje pracovala dobře a do zakončení je nepouštěla. Zhruba po hodině hry domácí trenér dvakrát prostřídal a na hřiště se tak dostali čerství Pittner a Hrabovskyi. A byl to právě druhý jmenovaný, kdo se v 77. minutě po průnikové přihrávce Roda řítil z levého křídla sám na gólmana. Míč si však dal daleko od nohy a vybíhající Krupička jej odvrátil do bezpečí. V 80. minutě přišel na hřiště další čerstvý hráč v domácím dresu Lovětínský. O dvě minuty později viděl jeho dobrý náběh Rod, a poslal mu míč přímo do běhu. Mladíček v dresu Slavoje našel centrovaným míčem ve vápně úplně volného Šimka, který opět nadvakrát rozjásal domácí fanoušky potřetí. V 89. minutě rozehrával standardní situaci z vlastního pokutového území Fencík. Dlouhý míč podběhl stopér Humpolce a Šimek se řítil opět sám na brankáře. Tentokrát si poradil na výbornou a hned na první pokus završil hattrick a uzavřel tak účet utkání na konečných 4:0. Tímto vítězstvím tak fotbalisté A-týmu Slavoje získali definitivní jistotu setrvání v 1.A třídě i pro příští sezónu. 

Kdo se nemohl na zápas dostavit, může se alespoň podívat na záznam na našem YouTube kanále zde.

Branky: 32. Kubát Martin, 45., 84. a 89. Šimek Jakub

Rozhodčí: Šrámek Zdeněk – Šimek Milan, Krejčů David

Delegát: Bobek Josef

ŽK: 2:1

Sestava: Pokorný – Tausch (88. Franta), Svoboda J., Fencík, Kubát (80. Lovětínský D. ml.) – Mareš (72. Pittner), Novotný, Budíček, Svoboda P. (72. Hrabovskyi) – Šimek, Rod