1. Mečbol v Batelově

1. Mečbol v Batelově

1. FC Batelov B – TJ Slavoj Třešť C

2 : 1 (1 : 0)

V neděli 28. května v 16:30 hod. se Cetlic v rámci 20. kola IV. třídy Jihlavska představil na horké půdě v Batelově. Místní rezerva si mohla vypomoci s kluky z A-týmu, kteří své utkání odehráli již v sobotu. Pro Slavoj to naopak byl 1. mečbol, neboť výhra (popř. ztráta 2. Růžené) by jim zajistila jistý titul.

Od samotného úvodu hosté věděli, že to nebude nic lehkého. Na tvrdém terénu předem nedoufali v pohledný kombinační fotbal a držení míče. Naopak se báli tlaku domácích a počítali, že hlavní zbraní pro ně bude zjednodušení hry. K jejich překvapení, se však hrála vyrovnaná partie, kde šance měly obě strany. Ty Slavoje pramenily z postupné rozehrávky a útoků, které zřídka doplnila dlouhá křižná přihrávka, či míč na prodloužení vysokými útočnými hroty na nabíhající lajnové hráče. Domácí naopak často využívali chyby v rozehrávce, kdy Třešť pod tlakem příliš otálela, ztratila míč a útočníci Batelova se tak řítili v přečíslení na jejich bránu. Tu však pevně zavřel z A-týmu vypomáhající Adam Pokorný, který nejednou Slavoj zachránil. Jindy mu naopak vypomohla i trocha nešikovnosti domácích útočníků. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, přišel další rychlý kontr Batelova, který obránce Třeště zastavil. Ve vápně si však počínal nedovoleně a následoval tak pokutový kop. Ačkoliv Adam Pokorný trefil stranu a neměl k míči daleko, domácí kapitán Kupka trestný kop proměnil a poslal tak svůj tým do šaten s jednobrankovým vedením.

V druhé půli bylo znát, že na oba celky za perného počasí dopadá únava. Tempo hry trochu polevilo, ale byl to Slavoj kdo zkoušel pomalu utahovat šrouby. Z řady slibně se rozvíjejících příležitostí se nakonec ujala až ta z 58. minuty. Míč po křídle zatáhl Ondřej Budíček, z brankové čáry pak ve druhé vlně našel Michala Kříže, který střelou na zadní tyč srovnal skóre na 1:1. Tím se Celtic dostal ještě více na koně a tlačil se za vedením. Bohužel slibné šance Honzy Nováka, či Tobiáše Franty se neujaly, a tak, jak už je ve fotbale zvykem, udeřilo na opačné straně. Dlouhý míč bránicí hráči Třeště trochu podcenili a po prohraném souboji už jen zaskakovali jeden za druhého tak dlouho, až po centru ze strany zůstal ve vápně nikým nehlídaný Habermann. Samozřejmě míč si po zákroku Adama Pokorného našel cestu až k němu. Batelovský útočník jej jednoduše uklidil do odkryté branky a vrátil domácímu týmu vedení. Slavoj se poté nadechoval k závěrečnému tlaku. Vytvořil se několik náznaků a několik slibných příležitostí. Na druhou stranu však také otevřel zadní vrátka a domácí ještě několikrát tvrdě zahrozili. Přesto všechno však již ve zbytku utkání branka nepadla. Celtic tak po porážce 2:1 bude mít příští víkend v sobotu 3. června 2. mečbol, když doma přivítá rezervu Jamného.

Branky: 42. Kupka Zdeněk (p.k.), 69. Habermann Šimon – 58. Kříž Michal

Rozhodčí: Žaloudek Patrik

ŽK: 0:1

Sestava: Pokorný – Růžička, Maryška, Lovětínský D. ml., Daněk – Kříž M., Budíček, Hochman, Svoboda P. – Bartušek S., Novák – střídali hokejově: Janák, Franta, Pešta