Jedna rána, druhá rána, třetí rána...

Jedna rána, druhá rána, třetí rána…

TJ Slavoj Třešť B – SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou B

5 : 0 (2 : 0)

Předposlední domácí utkání právě probíhající sezóny má za sebou třešťská Benfica. V neděli 28. května přivítala na svém „letišti“ rezervní tým Luk nad Jihlavou. Hosté, jenž se na jaře trápí a v minulém kole na domácí půdě získali první letošní „bodík“ za remízu s Kněžicemi, se v průběžné tabulce propadli na předposlední příčku. Pro rezervu Slavoje tak měli být snadnou kořistí.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Kalaše na hřišti dominovali domácí fotbalisté. Více než pět desítek fanoušků, především domácího celku, čekalo na první přesnou trefu pouhých 6 minut. To se totiž do míče zpoza šestnáctky opřel Fencík, ale pouze orazítkoval tyčku soupeřovi branky. Odražený míč se pokusil zakončit Herkner, ale vedl si podobně. Tvrdou střelou trefil hostujícího gólmana. A protože brankář Toman míč jenom vyrazil, dostal třetí šanci Vrátil. Navrátilec ze zahraniční montáže ukázal chladnou hlavu a tvrdou střelou protrhl před čtrnácti dny zakoupenou a nasazenou novou brankovou síť 1:0. Na další přesnou trefu si všichni aktéři utkání museli počkat až do 34. minuty, kdy Vondrák využil hrubou chybu hostujícího brankáře. V pokutovém území jej obral o míč a pohodlně zavěsil. Rezerva Luk toho směrem dopředu moc nepředvedla, a protože gólově se už v první půli nedokázal prosadit ani žádný z domácích fotbalistů, šlo se do kabin za stavu 2:0 ve prospěch Benfici.

Po necelých deseti minutách druhého poločasu ukázal hlad po gólech opět Vondrák. Seběhl si za obranu, přesně do míst, kam letěl dlouhý míč a přestože se už dostal do velkého úhlu, navýšil vedení svého celku na 3:0. Dlouho to vypadalo, že tímto výsledkem utkání i skončí, ale proti byl kapitán Slavoje Kubala. Nejprve v 85. minutě dlouhým pasem z vlastní půlky vyslal na zteč za obranu nabíhajícího Herknera, který si s nabídnutou šancí poradil na výbornou a na světelné tabuli už svítil čtyřbrankový rozdíl. Tečku za utkáním udělal dvě minuty před koncem střídající Jan Kříž. Kubala operoval s míčem ve středu hřiště a trpělivě čekal na náběh spoluhráčů. Nejprve to vypadalo, že vybídne opět Herknera, ale pak si všiml sprintujícího Honzy Kříže a předložil mu milimetrový pas. Zkušený borec se řítil sám na soupeřovu branku a kolem vybíhajícího gólmana poslal míč přesně k pravé tyčce. Rezerva Luk si tak domů odváží pověstného „bůra“. Mimochodem stejný příděl dostala i v podzimním vzájemném měření sil na svém hřišti.

Branky: 6. Vrátil Jan, 34. a 54. Vondrák Michal, 85. Herkner Petr, 88. Kříž Jan

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Mlsna Jiří, Tripal Vojtěch

ŽK: 2:3

Sestava: Šebesta – Lašan, Kubala, Fencík, Kubát – Veverka, Vrátil (68. Svoboda J.), Pittner (68. Kříž J.), Klíma (28. Šmach) – Vondrák, Herkner