Do Třeště dorazil Pohled

Do Třeště dorazil Pohled

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Pohled

4 : 3 (2 : 2)

Předposlední domácí utkání letošní sezóny čekalo A-tým mužů v sobotu 27. května 2023. O tom, že ve zbývajících utkáních potřebují fotbalisté Slavoje získat co možná maximální bodový zisk víme. Tabulka I.A třídy skupiny A je totiž tři kola před koncem tak našlapaná, že bodový rozdíl mezi sestupovou příčkou a umístěním „na bedně“ je pouhých pět bodů. Tentokrát ale do Třeště přijel lídr průběžné tabulky a největší aspirant na postup do Krajského přeboru celek Sokola Pohled.

Svou kvalitu předvedli hosté hned ve druhé minutě utkání, kdy se po nenápadné akci uvolnil po levém křídle Drlík a jím centrovaný míč uklízel na zadní tyči úplně volný spoluhráč do břevna Pokorného branky. Domácí poprvé ohrozili soupeřovu branku v 9. minutě ze standardní situace. Na rohový kop Mareše si naskočil kapitán Slavoje Tausch, ale hlavou minul hostující branku. O chvíli později se po přihrávce Císaře dostal do zakončení Herkner, ale ani jeho střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel.  V 17. minutě házel od rohového praporku dlouhý aut Tausch, Císař jej hlavou prodloužil do malého vápna, kde se míč odrazil přímo před Herknera, který už měl snadnou pozici a uklidil jej mimo dosah hostujícího brankáře. Stejný hráč ve 20. minutě hlavou přizvedl míč po přímém volném kopu Pavla Svobody těsně nad soupeřovu branku. Po půlhodině hry předvedli hosté rychlý protiútok. Henek si ještě na vlastní polovině narazil se spoluhráčem, prošel kolem trojice bránících hráčů Slavoje a podél vybíhajícího Pokorného poslal míč do sítě. Nerozhodný stav vydržel pouhé  čtyři minuty. Do přímého volného kopu se z uctivé vzdálenosti opřel Pavel Svoboda a nekompromisně jej uklidil přesně k tyči. Prakticky vzápětí bylo opět srovnáno, když zaváhání stopera Slavoje využil Sobotka. Do kabin tak o poločasové přestávce odcházeli všichni aktéři tohoto utkání za nerozhodného stavu.

Po změně stran se jako první do zakončení dostali hosté, ale střela Lukáše Hospodky zpoza šestnáctky ve 49. minutě Pokorného branku neohrozila. Podobně dopadl o pět minut později na druhé straně pokus Pavla Svobody. V další fázi utkání se sice hra přelévala ze strany na stranu, ale oba týmy dobře bránily a soupeře do zakončení nepouštěly. Na první vážnější příležitost druhé půle si musela více než stovka přihlížejících fanoušků obou týmů počkat až do 67. minuty. Za obranu Slavoje si naběhl Slanař, ale těžký míč z první netrefil jak by si představoval a Pokorného neohrozil. V 71. minutě byl na soupeřově polovině dost nevybíravě faulován Herkner a musel střídat. Následný přímý volný kop dokázala obrana Sokola odvrátit na rohový kop a z něj domácí udeřili. K centrovanému míči Mareše se přes svého strážce protlačil Tausch a poslal svůj tým potřetí v utkání do vedení. Uběhly pouhé dvě minuty a domácí dostali opět výhodu rohového kopu, tentokrát z opačné strany. Přetažený centr Klímy na zadní tyči vracel do ohně Tausch přesně do míst, kde se nacházel Hrabovskyi a jeho parádní trefa znamenala dvougólové vedení Slavoje. V závěrečné desetiminutovce se hosté snažili ještě utkání zdramatizovat a v 83. minutě se po zmatku před brankou Slavoje podruhé v utkání prosadil Sobotka. Vyrovnat už fotbalisté Pohledu nedokázali, a tak si domácí Slavoj díky skalpu lídra soutěže připsal hodně důležité vítězství. Mimochodem to byl třetí tříbodový zisk z posledních třech zápasů, na který budou chtít jeho hráči určitě navázat i za týden na hřišti Rozsochatce.

Pro ty z Vás, kdo toto vítězné utkání nemohli sledovat naživo máme odkaz na videozáznam na našem YouTube kanále zde.

Branky: 17. Herkner Petr, 34. Svoboda Pavel, 72. Tausch Michal, 74. Hrabovskyi Mykhailo – 30. Henek Jakub, 36. a 83. Sobotka Michal 

Rozhodčí: Hána Samuel – Doskočil Pavel, Vyskočil Štěpán

Delegát FA: Prokeš Jan

ŽK: 2:2

Sestava: Pokorný – Tausch, Svoboda J., Novotný, Budíček – Mareš, Pittner, Rod, Svoboda P. (67. Hrabovskyi) – Císař (90. Kubala), Herkner (71. Klíma)

Jako ukázku přikládáme výstavní trefu Míšy Hrabovského, která se nakonec ukázala trefou vítěznou: