Holomajzna znamená jistotu

Holomajzna znamená jistotu

FCS Stará Říše B – TJ Slavoj Třešť B

0 : 1 (0 : 0)

V neděli 21. května zavítala Benfica v rámci 19. kola do Staré Říše. Zde se netradičně již od 15:00 hod. představila v souboji rezerv a to na vedlejším hřišti. Jarní část sezóny prožívá Benfica jako na vlnách. Domácí přesvědčivou výhru nad Puklicemi, následovala prohra ve Ždírci, těsná výhra nad Bítovčicemi, remíza na hřišti poslední Cejle a hned vzápětí „demolice“ prvního Rantířova, navíc na jeho půdě. Jak dopadne duel ve Staré Říši si tak nikdo netroufal tipovat.

Už od úvodu utkání bylo znát, že fotbalová krása se dneska ani od jednoho z týmů nedá očekávat. Slavoj měl problémy s přesností kombinace, a tak často jednoduše ztrácel míč. Domácí pro změnu na mezihru úplně rezignovali a hráli systém práskni a běž. Díky tomu se hráči obou týmů v prvních 20-ti minutách k ohrožení soupeřovy branky vůbec nedostali. A když už se hráčům hostujícího týmu podařilo se k domácí bráně přiblížit, zakončovali úplně mimo. Brankáře FSC Tomka tak k nějakému zákroku vůbec nevyprovokovali. Asi největší brankovou příležitost první půle si vytvořil Petr Herkner, když mu krásně přistrčil míč za obranu do běhu jeho jmenovec Petr Císař. Bohužel při snaze obstřelit vyběhnuvšího Tomka minul i jeho svatyni.

Druhá půle příliš změnu nepřinesla. Akorát to byl Slavoj, kdo hrál nyní po větru, a zkoušel tak častěji využívat dlouhých míčů za obranu. Ale opět se ukázalo, že achillovou patou je pro Třešť koncovka. A tak se čekalo až do 70. minuty, než se po dalším rychlém kontru prosadit střelou podél brankáře Petr Herkner. Hosté měli i nadále více šancí, ale kolikrát je i trestuhodně zahazovali. Domácí naopak měli kolikrát smůlu. Těch několik dobrých příležitostí, které si vytvořili buď nedorozuměním zahodili nebo je zastavil ofsajd, špatný první dotek, střela co trefila prvního bránícího hráče apod. Za zmínku tak stojí snad jen slovní roztržka v 90. minutě, kdy chtěli frustrování domácí popohnat Slavoj v rozehrávce a hned trojice hráčů si vyměnila řadu peprných slůvek. Hlavní rozhodčí jejich výměnu názorů po zásluze ocenil a zblízka jim ukázal žlutý kartónek. Za několik málo okamžiků pak sudí ukončil zápas, jehož výsledek a tříbodový zisk Benfici, spolu se zaváháním Ždírce znamená pro rezervu Slavoje tři kola před koncem soutěže jistotu konečného pódiového umístění.

Branky: 70. Herkner Petr

Rozhodčí: Večeřa Jaroslav – Bílý Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: 2:1

Sestava: Šebesta – Budíček, Kubala, Kříž J. , Lašan – Šmach (77. Kříž M.), Pittner, Klíma (46. Veverka), Vondrák– Herkner, Císař (46. Lupač)