Na jaře poprvé...

Na jaře poprvé…

FC Slavoj Žirovnice – TJ Slavoj Třešť

2 : 3 (0 : 2)

Ve čtvrtek 18. května v podvečer nastoupili ke svému odloženému utkání na hřišti Budín v Žirovnici také mladší žáci Slavoje. Mladí Slavojáci se v úvodu jarní části potýkali s marodkou a s tím související tréninkovou morálkou, ale ta se i s příchodem dalších nových hráčů zlepšila a na hřišti to začíná být znát. 

V úvodu utkání byli jednoznačně lepší hosté z Třeště a několikrát nebezpečně ohrozili soupeřovu branku. Do vedení se dostali v páté minutě, když Erik Sebastián Kubů dokázal využít dobrého napadání rozehrávky domácího týmu. Stejný hráč se podle stejného scénáře (tedy po dobrém napadání) prosadil i o čtvrthodinku později. Třetí branku do domácí sítě mohl přidat po půlhodince hry nováček v třešťském dresu Lukáš Lysý. Po přihrávce Adama Šalandy udělal kličku soupeřově brankářce, ale uvolněný prostor mezi třemi tyčemi netrefil. První a jedinou brankovou příležitost měli domácí malí fotbalisté až v úplném závěru prvního poločasu. Po závaru před brankou Daniela Hynka však skončil míč z kopačky domácího hráče vedle hostující branky.

Po změně stran se dlouho dobu hrálo především ve středu hřiště a do žádné brankové příležitosti se ani jeden z týmu protlačit nedokázal. Přihlížející fanoušci obou celků viděli velké množství nepřesných přihrávek a individuálních chyb v rozehrávce. Výjimkou byla situace ze 45. minuty, kdy dlouhý výkop brankářky (ano, opravdu měli domácí v brance dívku) propadl až za obranu hostí. Nejdříve byl u volného míče domácí Beran a kolem vybíhajícího gólmana Daniela Hynka zaznamenal kontaktní branku. Dvougólové vedení vrátil hostujícímu celku tři minuty před koncem utkání po individuální akci Adam Šalanda. Po zisku míče ve středu hřiště obešel dva protihráče a střelou k tyči rozvlnil síť za zády brankářky Peltánové. Tečku za utkáním udělal minutu před koncem z rohového kopu Kučera, když jej dokázal zakroutit až k brankové čáře, kde si jej nešťastně srazil Daniel Hynk do vlastní sítě. Na vyrovnání už ale domácímu celku nezbyl čas, a tak si mladí fotbalisté z Třeště připsali první jarní výhru v soutěži a na 9. místě tabulky už mají šestibodový náskok na svého dnešního soupeře a na své vrstevníky z Telče.

Branky:44. Beran Tadeáš, 69. Kučera Tadeáš Jakub – 5. a 23. Kubů Erik Sebastián, 67. Šalanda Adam

Rozhodčí: Doskočil Pavel

ŽK: bez karet

Sestava: Hynk – Töth, Hink, Polák, –  Biskup, Šalanda, Kubů M., Kubů E. S. – Vokřínek – střídali hokejově:  Haberl, Mynařík, Hron, Kodys, Lysý, Tyrner