St. žáci v dohrávce klopýtli

St. žáci v dohrávce klopýtli

FC Slavoj Žirovnice – TJ Slavoj Třešť

4 : 2 (2 : 1)

Odložené utkání 13. kola I. třídy žáků sehráli obě žákovská družstva třešťského Slavoje na hřišti svého jmenovce v Žirovnici ve čtvrtek 18. května. Nejprve v 16:30 hod. nastoupili ke svému zápasu starší žáci, kteří se ovšem museli obejít bez třech pilířů základní jedenáctky. Pro nemoc do Žirovnice neodjel Adam Červený a svalové zranění do tohoto duelu nepustilo Vojtu Daňka a Dominika Štancla.

I přes tuto citelnou ztrátu, vstoupili do utkání lépe hosté z Třeště. Hned v 1. minutě totiž narýsoval kolmici mezi stoperskou dvojici domácích Luky Melichar přímo na kopačky Vojty Kříže. Drobný, ale hbitý útočník hostí se nerozpakoval a zpoza šestnáctky se pokusil přelobovat vybíhajícího gólmana. To se sice povedlo, ale míč letěl pár centimetrů mimo prostor mezi třemi tyčemi. Ani druhá příležitost Vojty Kříže brankou v domácí síti neskončila. Tentokrát výborně zasáhl brankář Kopejtka. A tak trestali domácí. Chybu v kombinaci na vlastní polovině hostí dokázal po kolmici za obranu využít Pacholík. Hosté vyrovnali po postupné kombinační akci, když po přiťuknutí Vojty Kříže prostřelil Kopejtku Tomáš Gregor. Prakticky vzápětí mohli jít hosté do vedení, ale Lukáš Nosek pálil z levého křídla pouze do domácího brankáře. Ještě jednou dokázal domácí Pacholík využít dobré napadání rozehrávky hostí. Pět minut před přestávkou tak vrátil svému týmu vedení.

Co se Lukáš Noskovi nepovedlo v první půli, podařilo se v té druhé. Po kombinační akci na jeden dotek, kdy si dvojice Lukáš MelicharTomáš Gregor několikrát vyměnila míč, našel druhý jmenovaný v dobrém náběhu na levém křídle Lukáše Noska. Ten si prvním dotek míč dobře zpracoval a druhým propálil soupeřova brankáře 2:2. Nerozhodný stav vydržel pouhé 4. minuty. Z dorážky překonal bezmocného brankáře hostí Bártů. Vyrovnání měl o pár minut později na hlavě Dan Rodek, ale jeho pokus po rohovém kopu Lukáše Noska skončil tečovaný nad soupeřovou brankou. V 75. minutě završil domácí Pacholík hattrick, když bezpečně proměnil penaltu nařízenou po faulu v pokutovém území. Zdramatizovat závěr utkání mohl o minutu později Lukáš Melichar, dělovka z hranice vápna však pouze olízla horní tyčku Kopejtkovy branky. Starší žáci třešťského Slavoje tak poprvé v jarní části sezóny padli a ze hřiště svého jmenovce si odvezli porážku 4:2.

Branky: 7., 33. a 75. Pacholík Matyáš, 52. Bártů Jakub – 25. Gregor Tomáš, 48. Nosek Lukáš

Rozhodčí: Doskočil Pavel

ŽK: bez karet

Sestava: Kirchner – Dušek, Rodek, Žádný , Hink– Polednová, Melichar, Gregor, Sova, Nosek – Kříž – střídali hokejově: Pavlíček, Pokorný, Šalanda