Hraj to hlavou

Hraj to hlavou

FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou – TJ Slavoj Třešť

0 : 1 (0 : 1)

V sobotu 13. května v 10:00 se třeští dorostenci představili v rámci 18. kola 1.A třídy dorostu sk. A na hřišti v Ledči nad Sázavou. Vzhledem k rozporuplným výsledkům z posledních týdnů už neměli šance na titul plně ve svých otěžích. Musí čekat na zaváhání Štok. Zároveň však musí sbírat všechny body, dokud tu šance bude.

Už od samotného úvodu utkání byl Slavoj aktivnější. Držel míč a hráče Ledči doslova zavřel na vlastní polovině. Územní převaha sama o sobě však nestačí a šance dlouho nepřicházeli. To se změnilo až v 17. minutě. Po skvělé individuální akci přešel Kurt Krafka v šestnáctce hned přes tři hráče. V zakončení však pouze trefil prostor, jenž okupoval Pyš v domácí bráně. Největší šance si Slavoj vytvořil po rohových kopech, jejichž exekuce se skvěle ujal ještě starší žák Dominik Štancl. Kurtu Krafkovi nešla upřít snaha prosadit se, ale jeho zakončení byla buď nepřesná a nebo málo razantní. Změnit skóre tak zvládl až ve 27. minutě kapitán hostujícího týmu Adam Novotný.

Druhá půle přinesla změnu na hřišti. Do kopaček hráčů Třeště se dostala nervozita a neklid, který vyústil v to že hosté nezvládali hrát více na míči. Do další šance se dostal opět aktivní útočný hrot Slavoje Kurt Krafka. Tentokrát mířil po centru Honzy Širokého hlavou těsně vedle. O chvilku později hosté zahrávali přímý volný kop. Na ten si naběhl střelec první branky Adam Novotný a hlavou zakončoval. Bohužel však trefil pouze tyč domácí branky. Těsné vedení se nakonec podařilo Slavoji udržet až do konce zápasu a odvézt si tak veledůležité tři body.

Branky: 27. Novotný Adam

Rozhodčí: Janovský Aleš

ŽK: 2:2

Sestava: Daněk F. – Gregor, Lovětínský, Novotný A., Němeček – Komín, Široký, Franta, Štancl (46. Novotný M.) – Krafka, Daněk V.