Závěr plný emocí

Závěr plný emocí

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

3 : 3 (1 : 2)

Netradičně ve středu 10. května v 17:30 přivítal Slavoj na domácím hřišti celek Rantířova. Víkendový duel těchto tradičních soupeřů byl totiž na žádost Slavoje odložen, neboť někteří mladí dorostenci ve stejném termínu vypomáhali A-týmu mužů a další využili prodloužený víkend ke školní či jiné exkurzi. Pokud si však chtěli mladí fotbalisté Slavoje udržet reálnou šanci na zisk titulu, neměli jinou šanci než Rantířov porazit a brát tři body.

Vstup do zápasu se Slavoji podařil na výbornou, na světelné tabuli svítila teprve 2. minuta, když se po rohovém kopu z kopačky Mykhaila Hrabovskyiho prosadil hlavou Dušan Lovětínský. Po čtvrt hodině hry udeřilo na druhé straně. Hosté v rychlém sledu vyhráli hned tři osobní souboje a Nesvadba srovnal na 1:1. Vrátit Slavoji vedení mohl prakticky vzápětí Hrabovskyi. Dlouhý míč za sebe prodloužil Kurt Krafka a jarní posila Slavoje zakončovala mezi tři tyče. Buček v hostující bráně však jeho pokus dokázal vyrazit. Ani další náznaky příležitostí nedokázali domácí fotbalové naděje využít, a tak po půlhodině hry udeřilo na opačné straně. Ve 32. minutě totiž po pěkné kombinační akci zakončoval ve pokutovém území Slavoje trestuhodně nikým nepokrytý Mikeš a do kabin tak odcházeli spokojenější dorostenci hostujícího Rantířova.

Po změně stran si muselo zhruba pět desítek přihlížejících diváků počkat na další přesnou trefu až do 64. minuty. To poslal do šestnáctky hostí centrovaný míč Lukáš Kříž a do prázdné branky jej uklízel Kurt Krafka. Nadšení z vyrovnání však domácím hráčům příliš dlouho nevydrželo. Jen o dvě minuty později využil zmatku a nedohody domácích bránících hráčů Mikeš a vrátil rantířovským vedení. Závěr zápasu pak byl hodně emotivní. Slavoj se snažil s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat a naopak hosté bránili svůj hubený náskok. Emoce na hřišti vyústily ve dvě rychle po sobě jdoucí žluté karty pro Feldmana, který je zvládl nastřádat za 4 minuty pobytu na hřišti a musel tak předčasně do sprch. V nastaveném čase nabídli hosté Slavoji ještě jednu příležitost, když hlavní rozhodčí po faulu na Vojtu Daňka nařídil přímý volný kop v blízkosti pokutového území. Ten specialista na tyto situace Mykhail Hrabovskyi s přehledem proměnil a v následné euforii při oslavě vyrovnávací trefy si svlékl dres a úplně přitom zapomněl na žlutou kartu, kterou v předešlých emotivních minutách získal. Hlavnímu rozhodčímu Kamilu Novákovi, tak nezbylo nic jiného než mu ukázat druhou žlutou kartu a i jeho tak předčasně poslat do sprch. 

Branky: 3. Lovětínský Dušan, 64. Krafka Kurt, 90. Hrabovskyi Mykhailo – 18. Nesvadba Matěj, 32. a 67. Mikeš Patrik

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: 2:3

ČK: 1:1

Sestava: Daněk F. – Kříž, Lovětínský, Novotný A., Široký (75. Daněk V.) – Komín, Němeček, Jelínek,, Franta (64. Novotný M.) – Krafka, Hrabovskyi