Našel se brankář?

Našel se brankář?

Hajduk Lipník/Valeč – TJ Slavoj Třešť

6 : 0 (4 : 0)

Mladší žáčci třešťského Slavoje se stejně jako jejich starší spoluhráči představili v neděli 7. května na hřišti v Lipníku. V prvé poledne zde rozehráli duel proti svým vrstevníkům ze společného týmu Hajduk Lipník/SK Valeč. I tentokrát v sestavě hostí chyběla nejšikovnější dvojice hráčů. Zraněný Viktor Krejčí a nemocný Adam Šalanda. Více prostoru tak dostali noví hráči, kteří s fotbalem začali teprve na jaře letošního roku.

Po odchodu brankáře Hynka Šprincla zkouší trenéři na tomto postu nové zájemce a pro duel v Lipníku se mezi tři tyče postavil Daniel Hynk. Hned v úvodu svůj tým několika dobrými zákroky podržel, ale v 6. minutě už po střele Patrika Svobody kapituloval. Ve 13. minutě dokázali domácí malí fotbalisté využít chybu v rozehrávce Slavoje od vlastní branky a Jakub Svoboda zvyšoval na 2:0. Vzápětí ukázal pěknou individuální akci Doležal. Prošel statickou obranou Slavoje a svůj výpad zakončil přesně 3:0. Po dvaceti minutách hry se osmělili také hosté. během jedné minuty předvedli dvě útočné akce z nichž především ta druhá volala po gólu. Matyáš Toth vysunul Jendu Poláka, který ale bohužel levačkou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O pár minut později centrovaný míč Jakuba Svobody zapadl za zadní tyčku branky Slavoje a do kabin se tak šlo za stavu 4:0 ve prospěch Lipníku.

Mladí fotbalisté Slavoje snad byli duchem ještě v kabině, když v úvodu druhého poločasu po další individuální akci završil Jakub Svoboda hattrick a zvyšoval už na rozdíl pěti branek. I nadále byli žáčci domácího Hajduku lepším týmem a oslabený tým hostí k ničemu nepouštěli. Naopak se sami často dostávali do nebezpečné blízkosti branky Daniela Hynka. Ten ukázal, že by v budoucnu mohl být dobrým brankářem, když předvedl několik velmi dobrých zákroků. Hosté z Třeště toho směrem dopředu moc nepředvedli. Zaz zmínku stojí snad jen útočná akce Petra Biskupa, jehož centrovaný míč však skončil v náruči domácího brankáře. Definitivní tečku za utkáním udělal minutu před koncem Lapeš, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou Slavoje.

Branky: 6. Svoboda Patrik, 13. Svoboda Jakub, 14., 26. a 36. Doležal Adam, 69. Lapeš David

Rozhodčí: Svoboda Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Hynk – Töth, Hink, Hamršmíd – Polák, Biskup, Kubů M., Kubů E. S. – Jurač – střídali hokejově:  Haberl, Mynařík, Hron, Lysý, Kodys, Tyrner