Série pokračuje

Série pokračuje

Hajduk Lipník/Valeč – TJ Slavoj Třešť

0 : 4 (0 : 3)

V rámci 17. kola I. třídy žáků čekal o právě uplynulém víkendu výjezd do malé obce Lipník, ležící asi 11 kilometrů jihovýchodně od Třebíče. Místní fotbalový oddíl Hajduk se spojil s nedaleko ležícím SK Valeč a společně postavili žákovská družstva, která v této sezóně hrají důstojnou roli v krajské soutěži této věkové kategorie.

Hosté byli od úvodní hvizdu hlavního rozhodčího aktivnější, ale do první brankové příležitosti se dostali domácí mladí fotbalisté. Brankář Slavoje Vojta Daněk byl ale rychle venku z branky a před dobíhajícím útočníkem Hajduku skryl míč pod svým tělem. Hosté z Třeště to v zkoušeli především střelami zpoza šestnáctky, ale pokusy Dominika Štancla, Tomáše Gregora a dalších končili mimo prostor vyhraničený třemi tyčemi. První branky se tak více než pět desítek diváků dočkalo až ve 23. minutě. Prosadil se Daniel Rodek a poslal Slavoj do vedení. Vzápětí předvedl Domča Štancl s Tomášem Gregorem ukázkovou narážečku, ale střelu Štancla na přední tyč dokázal gólman Hajduku zneškodnit. Ve 27. minutě se domácí hráči dostali do přečíslení obrany Slavoje, ale se slabou střelou si Vojta Daněk poradil. Po půlhodině hry předvedli Slavojáci pěknou kombinační akci, do které se postupně zapojila hned čtveřice hráčů a na jejímž konci byl druhý gól z kopačky Daniela Rodka. A když o tři minuty později dokázal Lukáš Melichar využít nepovedenou rozehrávku domácího brankáře, šli hráči obou týmů do kabin za stavu 0:3 ve prospěch Slavoje.

Také po změně stran začali lépe hosté. Z úvodního tlaku však vytěžili pouze několik rohových kopů a několik střeleckých pokusů mimo. Postupně ale šel jejich výkon dolů. Nedařila se jim kombinace, a tak se obranu domácích pokoušeli překonat individuálně, což ovšem nemělo šanci na úspěch. Také pohyb bez míče už nebyl takový jako v prvním poločase. Trenér Slavoje Jiří Gregor už to lavičce nevydržel a několikrát musel své svěřence dost hlasitě vybídnout k větší aktivitě a pohybu. Mladí fotbalisté Hajduku však hostujícího gólmana Vojtu Daňka příliš neprověřili, a tak i těsně před koncem hrací doby svítilo na ukazateli skóre 0:3. V poslední minutě, po ojedinělé akci domácích, brankář Slavoje vykopl dlouhý výkop, který stopér domácího týmu podběhl a prakticky tak poslal Tomáše Gregora samotného na branku. Zkušený středopolař se nabídnuté šance nezalekl. Před dobíhajícím obráncem Hajduku si míč zasekl a podél vybíhajícího brankáře jej poslal do sítě. Vzápětí hlavní rozhodčí Svoboda utkání ukončil a hosté tak i ve druhém jarním utkání na hřišti soupeře uspěli a i nadále jsou v této části sezóny stoprocentní.

Branky: 23. a 31. Rodek Daniel, 34. Melichar Lukáš, 80. Gregor Tomáš

Rozhodčí: Svoboda Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Daněk – Sova, Žádný, Melichar, Hink– Polednová, Štancl, Gregor, Červený, Nosek – Rodek – střídali hokejově: Pavlíček, Pokorný, Šimek