Mezi pampeliškami

Mezi pampeliškami

TJ Dušejov 2000 – TJ Slavoj Třešť C

1 : 3 (0 : 1)

V neděli 07. května v 15:00 hod. zavítal Celtic na hřiště posledního celku průběžné tabulky IV. třídy Jihlavska do Dušejova. Tentokrát chyběla hostujícímu celku stálice a hrající trenér Zbyněk Růžička, dále zraněný gólman Jindra Jindřich a stopér Mirek Maryška. Jimi uvolněná místa v sestavě tak doplnili zkušení borci Benfici Lukáš Lupač, Pavel Kubala či Jan Šmach.

Na velmi nerovném terénu, plném žlutých květů pampelišek, se v úvodu hosté snažili hrát kombinační fotbal. Domácí se naopak o nic nesnažili, nakopávali míče směrem dopředu s tím, že tam někdo podstoupí souboj a něco z toho bude. Nebylo. Slavoj měl většinu času míč ve svém držení, byl aktivnější a stále častěji se dostával do zakončení. K přímému ohrožení soupeřovy branky to ale nevedlo. Nejčastěji se o zakončení snažil Dušan Lovětínský, ale jeho pokusům chyběla potřebná přesnost. To se změnilo ve 34. minutě, když po lajně prošel a zatáhl míč Kuba Němeček, před bránou si předkopl míč přímo do cesty Lovětínského, který z bezprostřední blízkosti překonal domácí brankáře. Radovat se mohli hráči Celticu ještě několikrát. Pokus Michala Kříže, po přihrávce Honzy Šmacha, vytáhl gólman Vít na rohový kop. Po jiném rohovém kopu a tlaku ve vápně, pak v cestě hlavičky Matyho Novotného stál Standa Bartušek, který ji „ukázkově“ vytáhl na břevno a ven. Do kabin tak šel Slavoj za hubeného vedení 1:0.

Do druhé půle šel Slavoj s jasným cílem navýšit vedení. To se povedlo hned z kraje poločasu, když Pepa Herkner z autu našel Honzu Nováka, ten prodloužil a Maty Novotný už se při své druhé šanci nenechal ničím zastavit, a dal tak svou premiérovou branku v dresu C-týmu. Hosté se i nadále tlačili do zakončení, ale navýšit skóre se jim nedařilo. Na zdejším terénu totiž stačila malá chybička, nešťastný odraz či klopýtnutí a domácí mohli být zpět v zápase. Uklidnění přišlo v 77. minutě, když Honza Novák kolmicí mezi obránci vyslal na zteč Pepu Herknera. Útočník Celticu se dobře podíval a kolem vybíhajícího brankáře navyšoval na 3:0 ve prospěch hostí. V 82. minutě zaznamenal domácí tým čestný úspěch, když dostal v blízkosti pokutového území výhodu volného přímého kopu. Nechytatelnou dělovkou totiž prostřelil jinak vynikajícího Pavla Svobodu Vácha. Na obranu brankáře Slavoje se sluší dodat, že to byla v tomto utkání první přímá střela domácích na jím střeženou branku. A protože k další změně skóre už nedošlo, jsou hráči třešťského Celticu zase o krok blíže k zisku dalšího titulu, tentokrát Přeborník IV. třídy Jihlavska.

Branky: 82. Vácha Jan – 34. Lovětínský Dušan, 46. Novotný Matyáš, 77. Herkner Josef

Rozhodčí: Večeřa Jaroslav

ŽK: 2:1

Sestava: Svoboda P. – Lupač, Svoboda F.., Bartušek S., Novotný M. – Vonderka, Lovětínský D., Hochman, Herkner J. – Novák, Janák – střídali hokejově: Němeček, Daněk, Šmach, Kříž M., Kubala