Duel jmenovců opanovali domácí

Duel jmenovců opanovali domácí

TJ Slavoj Pacov – TJ Slavoj Třešť 

5 : 2 (2 : 1)

Po druhé za sebou vyjížděli hráči A-týmu mužů třešťského Slavoje ke svému soutěžnímu utkání na hřiště soupeře. V sobotu 6. května se představili na hřišti svého jmenovce z Pacova. Silný domácí tým je jedním z velkých aspirantů na postup do Krajského přeboru a tak hosty z Třeště nečekalo na jejich půdě nic jednoduchého. Navíc se trenér František Cvach musel obejít bez čtyř hráčů základní jedenáctky. Ke zraněnému Marešovi totiž přibyli Krejčí a Fencík, kteří si plnili své pracovní povinnosti a chyběl i mladý Krafka, jenž byl v době utkání na britských ostrovech. Můžeme pouze spekulovat o tom, zda tam nejednal o svém angažmá pro příští sezónu :-D.

Domácí Pacov vstoupil do utkání hodně aktivně a hned v úvodních minutách dvakrát ohrozil Pokorného branku. Už v první minutě hlavičkoval domácí hráč těsně vedle a o dvě minuty později Pokorný včasným vyběhnutím zneškodnil šanci soupeře. Hosté si první velkou šanci vytvořili ve 13. minutě. Přímý volný kop z vlastní poloviny rozehrál Kubát. Křížným pasem našel na opačné straně hřiště nabíhajícího Tausche. Pravý bek Třeště se z křídla řítil sám na brankáře Nowáka. Pokusil se jej obstřelit, ale jeho pokus se mezi tyče nevešel. Stejný hráč se o pět minut později dostal za obranu domácích podruhé. Po pěkné kombinaci Šimka s Císařem jej prvně jmenovaný vybídl k zakončení. Celou akci ale utnul zdvižený praporek pomezního. O tom, zda to bylo správné rozhodnutí můžeme jenom spekulovat. VAR k dispozici není a video z utkání taky zatím ne. Poprvé se skóre měnilo téměř po půlhodině hry a bohužel to bylo ve prospěch domácího týmu. Po rohovém kopu a několika odrazech se na dlouhou nohu prosadil Kostroun. Vedoucí branka domácí Slavoj nakopla, ale Pokorný opět několika zákroky svůj tým podržel. Ve 38. minutě se po centru z levého křídla opřel hlavou do míče elitní střelec domácích Faltýnek a z pomocí tyče zařídil pro svůj tým dvougólové vedení. V úplném závěru první půle utekl po levém křídle 0a centrovanou přihrávkou hledal na druhé straně nabíhajícího Hrabovského. Do přihrávky však zcela úmyslně vložil ruku vracející se stopér a sudí po konzultaci s pomezním ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Šimek a tvrdou střelou zařídil poločasový výsledek 2:1.

Začátek druhého poločasu byl v režii hostujícího týmu. Téměř na deset minut se usadili na polovině soupeře, ale ani závar před Nowákovou svatyní brankou neskončil. V 55. minutě domácí tým ukázal, že patřím k nejlepším v soutěži. Na levém křídle u pokutového území Slavoje kombinací na jeden dotek „vymíchal“ trojici bránících hráčů hostí a s přihrávkou do pokutového území už si poradil nepokrytý Vítámvás 3:1. Necelých dvacet minut před koncem to byl opět útok po levém křídle a následný střílený centr před branku, kde si ve snaze odvrátit míč do bezpečí dal vlastní gól Kubát. A když stejný hráč o deset minut později „brnknul“ o nohu unikajícího útočníka, kopala se penalta i proti hostům 5:1. Vysoké vedení domácí hráče uspokojilo, ti polevili v napadání a nechali hostující hráče v klidu kombinovat. Hosté z Třeště toho dokázali využít v 86. minutě, kdy dnes dobře hrající Šimek poslal přesnou průnikovou přihrávku na nabíhajícího juniora Dušana Lovětínského. Věkem ještě dorostenec ukázal klid v zakončení a podél gólmana Nowáka snížil a dal tak výsledku konečnou podobu.    

Branky: 25. Kostroun Martin, 38. Faltýnek Tomáš, 55. Vítámvás Radek, 73. Kubát Martin (vl.), 82. Holejšovský Martin (p.k.) – 45. Šimek Jakub (p.k.), 86. Lovětínský Dušan

Rozhodčí: Niederle Zdeněk – Čížek Jan, Zelingr David

ŽK: 1:0

Sestava: Pokorný – Budíček (59. Jonák), Svoboda J., Kubát – Tausch, Novotný, Lovětínský D. (69. Šmach), Lovětínský D. ml., Šimek – Hrabovskyi, Císař