Divoká přestřelka

Divoká přestřelka

TJ Slavoj Třešť – SK Telč

5 : 6 (3 : 4)

Také mladší žáky Slavoje mají za sebou náročný prodloužený víkend, v němž si užili fotbalu až až. V sobotu 29. dubna před polednem přivítali na domácím hřišti své vrstevníky ze sousední Telče. Mladí Slavojáci mají v posledních měsících problém s tréninkovou morálkou, a tak i když sv´é protihráče z telčského SK dokázali na podzim na jejich půdě porazit, nečekalo je doma nic jednoduchého.

Už v 6. minutě se téměř od půlící čáry řítil na osamoceného gólmana Slavoje Chalupa a svůj „samostatný nájezd“ s přehledem proměnil. Jen o dvě minuty později se přímo z rohového kopu prosadil Šafranko a zařídil pro Telč dvougólové vedení. Teprve potom se ke slovu dostali Slavojáci. Jenda Polák si z levého křídla navedl míč na střed a střelou k tyči nedal gólmanovi hostí šanci zasáhnout. V 19. minutě po závaru před domácí brankou se odrazil míč ke Svobodovi a ten jej uklidil přímo pod víko. O dvě minuty později neudržel domácí brankář po střele míč ve své náruči a Kadlec z dorážky zvyšoval už na 1:4 ve prospěch SK Telč. Domácím se však ještě do poločasu podařilo snížit. Ve 25. minutě to byl opět Jenda Polák, kdo se zleva řítil sám na gólmana, ten ale tentokrát dokázal jeho pokus vyrazit. Následoval rohový kop a po něm trma-vrma v pokutovém území. V té se nejlépe zorientoval Šimon Vokřínek a snížil na 2:4. Vzápětí po pěkné individuální akci mířil do tyče Petr Biskup. Stejný hráč byl tři minuty před přestávkou faulován v blízkosti pokutového území. Přímý volný kop zahrával Adam Šalanda a poslal jej na nabíhajícího Davida Hinka, který krásnou hlavičkou snížil už na 3:4.

Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím. Hned po dvou minutách se prosadil Petr Biskup a bylo srovnáno. A za další tři minuty šli domácí do vedení. Rychlý protiútok a přečíslení dva na jednoho vyřešili Slavojáci na jedničku a Matyáš Kubů zakončoval do odkryté branky. Z vedení se ale domácí tým radoval pouhé tři minuty. Ve 43. minutě totiž hostující Šafranko zahrával další rohový kop a stejně jako v první půli i v té druhé jej s tečí domácího gólmana procedil za jeho záda. Nerozhodný stav vydržel až do úplného závěru. Pět minut před koncem viděl hlavní rozhodčí faul bránícího hráče Slavoje a bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil obávaný exekutor rohových kopů Šafranko a přesnou střelou z penaltového puntíků završil hattrick a zařídil tak pro svůj tým první tříbodový zisk v této sezóně. 

Branky: 15. Polák Jan, 26. Vokřínek Šimon, 32. Hink David, 37. Biskup Petr, 40. Kubů Matyáš – 6. Chalupa Tomáš, 8., 43., a 65. Šafranko Michal, 19. Svoboda Vít, 21. Kadlec Daniel

Rozhodčí: Pojezný Karel

ŽK: bez karet

Sestava: Haberl – Vokřínek, Hink, Hamršmíd – Töth, Šalanda, Kubů M., Kubů E. S. – Jurač – střídali hokejově: Biskup, Hynk, Mynařík, Polák, Hron, Lysý, Kodys, Tyrner