Hrozivé patnáctiminutovky

Hrozivé patnáctiminutovky

TJ Slavoj Třešť – FC Rapotice 

1 : 9 (1 : 4)

Mladší žáci Slavoje, stejně jako jejich starší spoluhráči, předehrávali své utkání 19. kola I. třídy v pondělí 1. května. Od 16:00 hod. byl jejich soupeřem rovněž celek z pomezí Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina z Rapotic.

Vstup do utkání malým Slavojáčkům vůbec nevyšel. Už ve 3. minutě se z rohového kopu prosadil Malý a stejný kousek se mladému fotbalistovi Rapotic povedl po čtvrthodině hry. A protože se mezi oběma trefami Malého ještě prosadil Tesař, vedli v 16. minutě hosté už rozdílem třech branek. V polovině prvního poločasu využil chybu v rozehrávce domácího týmu Pelán a navýšil vedení Rapotic na 4:0. V závěrečné minutě první půle vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Matyáš Toth, když hlavou uklidil do sítě centrovaný míč od Jendy Poláka. Do kabin tak oba týmy odcházely za stavu 1:4.

Ani druhou polovinu utkání nezačali mladí fotbalisté domácího týmu dobře. V rozehrávce kupili chybu za chybou a soupeř jejich nedůrazné a laxní přístup nemilosrdně trestal. V 15. minutě druhého poločasu tak na světelné tabuli svítilo hrozivých 1:9. Poté se sice brankostroj hostí zastavil a hra se malinko vyrovnala. Bohužel ale k nějaké korekci skóre počínání malých Slavojáčků nevedlo. Protože ani mladí fotbalisté hostujících Rapotic už se tolik do zakončení nedostávali, a když pak zasáhl gólman Alex Haberl, skončilo utkání stejným výsledkem, jenž na světelné tabuli svítil už ve 49. minutě. Teď je důležité hodit tento výsledek za hlavu a pokusit se uspět v dalším soutěžním utkání, tentokrát v neděli 7. května na půdě Lipníku.

Branky: 35. Toth Matyáš – 3. a 16. Malý Matyáš, 5., 42. a 44. Tesař David, 23. Pelán Štěpán, 43. a 49. Lechner Tobias, 47. Chreptún Antonín

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: 0:1

Sestava: Haberl – Töth, Hink, Hamršmíd – Biskup, Šalanda, Kubů M., Kubů E. S. – Jurač – střídali hokejově:  Hynk, Mynařík, Polák, Hron, Lysý, Kodys, Tyrner