"Pojďte už hrát, nedá se na to koukat."

„Pojďte už hrát, nedá se na to koukat.“

TJ Slavoj Třešť – FC Rapotice 

3 : 1 (1 : 1)

Netradičně v pondělí 1. května sehráli starší žáci Slavoje předehrávku 19. kola I třídy Kraje Vysočina. Ke vzájemné shodě na tomto termínu s hosty z Rapotic došlo na žádost Slavoje, neboť ve svazem naplánovaném termínu (21. května) bude většina Slavojáků na cestě do Anglie v rámci školního výletu.

V úvodu utkání byl hodně aktivní domácí Dominik Štancl. Nejprve v 5. minutě fauloval soupeře v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Střelecký pokus hostujícího exekutora však odrazila dobře postavená obranná zeď. O pár minut později už se stejný hráč ukázal na druhé straně, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Po čtvrthodině hry už se ale skóre měnilo. Dan Rodek poslal přesný pas na Vojtu Kříže, ten jej sklepl na vedle sebe nabíhajícího Dominika Štancla, který využil své rychlosti a svůj únik přesně zakončil 1:0. Ve 20. minutě mohl navýšit vedení domácích Vojta Kříž po přesné přihrávce za obranu od Tomáše Gregora. Hrotový útočník Slavoje sice obstřelil vybíhajícího gólmana Rapotic, ale zárověň obstřelil i prostor vymezený třemi tyčemi. Nedáš – dostaneš. Prakticky vzápětí hostující Karaus využil zaváhání gólmana Slavoje a srovnal vývoj utkání. A protože v dalších příležitostech nebyli úspěšní Dan Rodek či Tomáš Gregor a na druhé straně Vojta Daněk včasným výběhem znemožnil soupeři zakončit, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí Slavojáci. Už ve 43. minutě se dostal do zakončení Tomáš Gregor, ale gólman Karmazín jeho pokus vyrazil. Úspěšný byl i po dorážce Vojty Kříže a další dorážka z kopačky mladičkého Adama Šalandy už mířila nad soupeřovu branku. O deset minut později byl před šestnáctkou hostí faulován Dominik Štancl. Míč si postavil Tomáš Gregor a stejně jako již v této sezóně několikrát jej neomylně poslal za záda soupeřova gólmana. V dalším průběhu druhého poločasu hra postupně upadala a to až do chvíle, kdy to domácí trenér nevydržel, vyskočil z lavičky a křikl na své svěřence: „Pojďte už začít hrát, nedá se na to koukat.“ Závěrečnou desetiminutovku otevřel tlak Slavoje, který vyústil v penaltový zákrok na Vojtu Kříže. K exekuci pokutového se postavil Lukáš Nosek a bezpečně jej proměnil. O pár minut později ještě mohl navýšit vedení Slavoje Tomáš Gregor, ale nemířil přesně. Když o chvíli později hlavní rozhodčí zápas ukončil, mohli se mladí fotbalisté i v pátém jarním utkání radovat z vítězství. Snad jim tato forma vydrží i nadále.

Branky: 16. Štancl Dominik, 53. Gregor Tomáš, 73. Nosek Lukáš (p.k.) – 21. Karaus Vojtěch

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: 0:2

Sestava: Daněk – Sova, Žádný, Melichar, Rodek – Polednová, Štancl, Gregor, Červený, Nosek – Kříž – střídali hokejově: Šalanda, Pokorný, Hink