Hosty na svém hřišti

Hosty na svém hřišti

TJ Sokol Bedřichov B – TJ Slavoj Třešť

1 : 6 (0 : 2)

V neděli 30. dubna čekal třešťské dorostence původně výjezd do Jihlavy, kde se měli utkat s mladším dorostem Bedřichova. Kvůli sobotnímu dešti a dvou odehraných zápasech byl stav trávníku v Sokolovské ulici katastrofální. Sekretář domácího oddílu se nám proto ozval s prosbou, jak vše vyřešit. Protože termínu pro odložení již příliš nezbývá, zvolila se netradiční varianta. Utkání se odehrálo v Třešti. Jelikož se však jedná o jarní kolo, nebyla možná změna pořadatelství, a tak hostili ve 13:00 hod. bedřichovští hráče Slavoje na hřišti v Třešti.

S čerstvě propískovańym hřištěm se hráči obou týmů poněkud déle seznamovali a kupily se nepřesnosti na obou stranách. Na první šanci se čekalo čtvrt hodiny hry, kdy faulovaný Krafka posunul Hrabovskyimu do samostatného úniku. Ten nadvakrát dostal míč do sítě a využil tak ponechané výhody. Ve 25. minutě odcentroval Jelínek na Krafku, který prodal své centimetry a hlavou zvýšil vedení na dvougólové. O deset minut později se předvedli brankáři obou týmů. Nejprve se blýsknul Hubený, brankář Bedřichova, který vytáhl střelu Novotného, mířící do levého horního rohu. Z nadešlého protiútoku se, snad ještě více než jeho oponující brankářský kolega, zaskvěl Kousal, když předvedl hned trojici nelehkých zákroků.

Ve druhém poločase to byl znovu Hrabovskyi, který před půlící čárou vybojoval kuličku, kousek jí potáhl a střelou z velké dálky překonal brankáře. O pár minut později Kříž vysunul Krafku, který sice obešel bedřichovského brankáře, ale jeho střelu z brankové čáry odkopl obránce. V 64. minutě Kříž vysunul po lajně Štancla, který pod sebou našel Hrabovskyiho, a ten přízemní střelou na zadní nedal brankáři šanci. Po přímém kopu z poloviny hřiště se v 71. minutě prosadil znovu Krafka, který tak trochu hokejově tečoval míč do branky. O tři minuty později dostal Kříž míč pod sebe na Hrabovskyiho, který střelou z podobného místa jako u jeho třetího gólu znovu nedal brankáři šanci. V 81. minutě snížil celý zápas skvěle hrající Švaříček a korigoval konečné skóre zápasu na 6:1.

Několik fotomomentek z dílny Jana Širokého st. naleznete v naší fotogalerii zde.

Branky: 81. Švaříček Martin – 17., 53., 65. a 75. Hrabovskyi Mykhailo, 25. a 72. Krafka Kurt
 
Rozhodčí: Bouda Josef
 
ŽK: 2:1
 
Sestava: Kousal – Kříž, Lovětínský, Novotný A., Němeček – Komín (53. Daněk), Jelínek (61. Štancl), Široký, Franta (77. Nikodým) – Krafka, Hrabovskyi