Ááádam Pokorný, Ááádam Pokorný, ...

Ááádam Pokorný, Ááádam Pokorný, …

Sokol Košetice – TJ Slavoj Třešť 

1 : 0 (1 : 0)

Po týden staré přesvědčivé výhře nad týmem ze Světlé nad Sázavou čekal na Áčko Slavoje výjezd na hřiště soupeře. V sobotu 29. dubna se svěřenci trenéra Františka Cvacha představili na hřišti v Košeticích. V základní jedenáctce tentokrát kromě zraněného Mareše chyběl i Krejčí, který si plní pracovní povinnosti a nastoupit ještě nemohl ani mladičký stopér Novotný.

Domácí Sokol je sice v průběžné tabulce ve spodních patrech stejně jako tým Slavoje, ale z minulých let si dobře pamatujeme, že tento tým je fotbalový a jediné, co tomuto týmu chybí je produktivita. Naplňovat prognózy začali domácí fotbalisté hned od úvodních minut. V 7. minutě zahrávali hosté z Třeště rohový kop, z něj ale resultoval rychlý protiútok na jehož konci byla křížná přízemní střela, která jen o centimetry minula Pokorného branku. Ve 14. minutě se k rohovému kopu propracovali rovněž domácí fotbalisté a naložili s ním o mnoho lépe. Na centrovaný míč si naskočil Hanousek a rozjásal početné domácí fanoušky na tribuně i pod přilehlou pergolou. Ani inkasovaná branka nedokázala hostující tým nakopnout a i nadále to byli hráči Sokola kdo se tlačil do zakončení a ohrožoval Pokorného svatyni. Po půlhodině hry byli blízko navýšení skóre. Centr z levého křídla zakončoval domácí útočník těsně mimo tři tyče. A protože hosté z Třeště nebyli směrem dopředu vůbec nebezpeční, odcházelo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí tým.

Také po změně stran na hřišti dominovali fotbalisté Košetic. Na Pokorného branku se valil jeden útok za druhým, ale strážce hostující branky se činil a několika dobrými zákroky svůj tým podržel. V 57. minutě prošel před Pokorného domácí útočník, ale gólman Slavoje byl rychle z branky venku a útočníka Sokola vychytal. Zhruba o pět minut později vytáhl Pokorný další skvělý zákrok, když konečky prstů vytáhl na roh střelu domácího hráče, která mířila přímo k tyči. Zhruba dvacet minut před koncem po dalším skvělém zákroku Pokorného, když tygřím skokem vyškrábl míč padající do odkryté branky, se domácí fanoušci odhodlali k hodně neobvyklému, ale velice sportovnímu a fér gestu. Hromadně totiž skandovali jméno třešťského gólmana. V úplném závěru utkání, když už domácí bránili jednobrankový náskok, se k několika příležitostem probojovali i hosté z Třeště. Žádná z nich však za zády domácího brankáře neskončila, a tak Slavojáci odjížděli domů bez vstřelené branky a bez bodového zisku.

Video ze zápasu je k vidění na YouTube kanálu Sokola Košetic zde.

Branky: 14. Hanousek Leoš

Rozhodčí: Beseda Petr – Novák Kamil, Bouda Josef

ŽK: 0:2

Sestava: Pokorný – Jonák, Svoboda J., Lovětínský D., Kubát – Tausch, Fencík, Budíček (46. Lovětínský D. ml.), Hrabovskyi (32. Krafka) – Šimek, Rod Š.