Filipojakubské derby

Filipojakubské derby

TJ Slavoj Třešť C – TJ Hodice

4 : 1 (2 : 1)

Zatímco většina lidí si připravovala špekáčky, čarodějné kostýmy či se jinak chystala na oslavu Filipojakubské noci, na třešťském fotbalovém stadiónu přivítal Celtic v neděli 30. dubna v 16:00 soupeře zpoza kopce z Hodic. Na Třešťský stadión tak zavítala i řada bývalých mládežnických hráčů Slavoje, kteří právě v řadách hostujícího celku nastupují.

Vlažný úvod se tentokrát Celticu vyhnul. Od začátku se hrálo aktivně na obě strany. Přesto to byli domácí, kdo se jako první prosadil. Konkrétně pak Marek Vonderka, který si přizvedl míč, jenž se k němu po rohovém kopu odrazil a halfvolejem prostřelil vše co mu stálo v cestě. Za Hodice korigoval skóre o pět minut později Ondriga, když využil jeden z nebezpečných protiútoků hostů. Po většinu první půle se hra přelévala ze strany na stranu. Obrany však byly pečlivé, a tak útočné akce obou týmů končívaly poblíž hranice pokutového území. Obzvlášť časté pak byly střety Petr Biskup – Petr Herkner, z nichž povětšinou vycházel vítězně prvně jmenovaný – obránce Hodice. Přesto se ve 33. minutě podařilo druhému jmenovanému – útočníkovi Slavoje prosadit svým typickým způsobem po rychlém kontru a obhození brankáře. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Ve druhé půli přišlo postupné zklidnění hry. Hostům docházely síly, ale přesto se čas od času dostali do šancí, které jim chybou v rozehrávce nabídli domácí. Ty naštěstí zůstaly nepotrestány, a tak udeřilo na opačné straně hřiště. Branky Honzy Šmacha a Petra Herknera vnesly více klidu na domácí kopačky a hráči Celticu stálé častěji ohrožovali soupeřovu branku. V té ale několika skvělými zákroky podržel svůj tým Martin Surán. Ani Pavel Svoboda již za svá záda žádný z pokusů hostí nepustil. Druhá půle přinesla i dvě nešťastná zranění v hodických řadách a i díky nim se utkání poslední čtvrthodinku už prakticky jen dohrávalo. Celtic si tak po výhře 4:1 připsal za tento víkend 6 bodů a udělal další důležití krok za výhrou IV. třídy Jihlavska. 

Branky: 6. Vonderka Marek, 33. a 63. Herkner Petr, 50. Šmach Jan – 13. Ondriga Josef

Rozhodčí: Másilko Bronislav – Dýnek Petr

ŽK: 0:0

Sestava: Jindřich – Růžička, Bartušek S., Svoboda F., Novotný M. – Vonderka, Lovětínský D, Pittner, Šmach – Herkner, Janák – střídali hokejově: Novák, Němeček, Kubala, Kříž M.