Náskok je fuč

Náskok je fuč

FC Chotěboř B – TJ Slavoj Třešť

0 : 0 (0 : 0)

V rámci 15. kola I. třídy dorostu zajížděl v neděli 23. dubna doposud vedoucí tým průběžné tabulky soutěže Slavoj Třešť do Chotěboře, kde na hřišti s umělou trávou sehráli jeho hráči duel s B-týmem, tedy v podstatě mladším dorostem, místního FC. Vzhledem k tomu, že starší dorost Chotěboře měl v tento den volno, mohli dva hráči Áčka ze soupisky posílit své mladší spoluhráče v souboji s třešťským Slavojem. Na hřišti pak jejich přítomnost opravdu byla znát.

Zápas po celou dobu hry ukázal kvalitní hru obran, když se ani jeden z týmů nedokázal dostat k reálnému ohrožení brány. V prvním poločase se do dobrých prostorů svým pohybem dostával Kříž L., z jeho pasů do vápna se ale žádnému z dalších útočníků nepodařilo skórovat. Hosté si připsali sice více střel, ale všechny pokusy vychytal Kousal.

Ve druhé půli to bylo velmi podobné jako v té první. K největším příležitostem museli diváci čekat až do poslední pětiminutovky, kdy nejprve včasným vyběhnutím a pádem pod nohy zmařil příležitost domácích Kousal. Vzápětí se řítil Krafka sám na bránu, ale byl nevybíravě, soudě dle rozhodčího však čistě, zastaven stoperem domácích. Zápas tak skončil bez branek a bohužel Třešťští dorostenci přišli o veškerý bodový náskok na čele tabulky, který si vytvořili během podzimní části sezóny.

 
Rozhodčí: Beneš Tomáš
 
ŽK: 2:2
 
Sestava: Kousal – Kříž, Lovětínský, Novotný A., Němeček – Daněk (69. Košťál), Jelínek, Široký (46. Komín), Franta (86. Le) – Krafka, Hrabovskyi