Čekání na body trvá

Čekání na body trvá

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj Třešť

5 : 1 (4 : 1)

Rovněž na mladší žáky Slavoje čekalo v sobotu 22 dubna první letošní utkání na hřišti soupeře. S úderem jedenácté rozehráli duel proti svým vrstevníkům z Rantířova. Do branky Slavoje se, po odchodu Hynka Šprincla do Vysočiny, tentokrát postavil Matyáš Töth a několika dobrými zákroky svůj tým podržel. Bohužel o něco hůře už se vedlo jeho spoluhráčům v poli. Špatná tréninková morálka Slavojáčků se v tomto klání ukázala naplno. Zatímco v podzimním měření sil v Třešti dokázali malí fotbalisté Slavoje zvítězit, tentokrát od začátku dominovali domácí.

Poprvé se skóre měnilo už v osmé minutě po nedůrazu obrany hostí. Celá obranná řada před soupeřem ustupovala tak dlouho, až měl Daněk snadnou pozici pro zakončení mimo dosah gólmana. Jen o tři minuty později sice dokázali Slavojáčci odvrátit rohový kop, ale pouze ke Karpsteinovi, jehož střelu zdálky smolně tečoval Lukáš Hamršmíd. Po dvaceti minutách hry předvedli domácí v krátkém sledu dvě pohledné průnikové přihrávky za obranu a nepokrytí domácí útočníci měli snadnou pozici pro zakončení. Jiskřičku naděje pro malé Slavojáčky vykřesali sami mladí fotbalisté domácí Rantířova, když si v poslední minutě první půle dali po nepovedeném odkopu vlastní gól.

Po změně stran už tempo utkání trochu upadlo. Přesto mohli Ježečci, tedy Rantířovští navýšit skóre. V 52. minutě šli po pěkné kombinaci do přečíslení, ale skvělý Matyáš Töth v brance Slavoje byl proti a soupeře vychytal. Do podobného přečíslení se domácí dostali ještě jednou, jen o pět minut později. Tentokrát už byl ovšem Lazorišák úspěšný, překonal jinak dobře chytajícího gólmana Slavoje a dal výsledku definitivní podobu. Ani ve třetím jarním utkání tak mladší žáci Slavoje nedokázali bodovat, ba co víc, tentokrát nebýt vlastní branky, tak by ani neskórovali. 

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Naše jarní soutěžní utkání jsou obrazem práce na trénincích. Bohužel, když před každým tréninkem jenom sčítám omluvenky a na hřiště pak na trénink ze čtrnácti mladších žáků dorazí tak 4,5 nebo 6, tak je těžké jim vštípit nějaké návyky. Věřím, že teď už se bude scházet ve větším počtu a v závěru jara se dostaví i výsledky. Nezbývá nám, než na sobě dál pracovat.“ 

Branky: 8. Daněk Šimon, 11. Karpstein Štěpán, 20. Málek Martin, 22. Maule Jakub, 57. Lazorišák Filip – 35. Daněk Šimon (vl.)

Rozhodčí: Žaloudek Patrik

ŽK: bez karet

Sestava: Töth – Vokřínek, Hink, Hamršmíd – Biskup, Šalanda, Kubů M., Mynařík – Jurač – střídali hokejově: Haberl, Hynk, Kubů E. S., Polák, Smolík