Černíčské derby

Černíčské derby

SK Telč – TJ Slavoj Třešť 

3 : 1 (2 : 0)

Úzký kádr a řada zraněných hráčů zapříčinily, že k nedělnímu derby se sousední Telčí odjela pouze dvanáctka fotbalistů. Mimochodem úplně stejně na tom byl i B-tým mužů, který ve stejný čas hrál své soutěžní utkání ve Ždírci. Tak rozsáhlou marodku ve Slavoji nepamatují ani ti nejzkušenější hráči obou týmů.

Díky nepřízňi počasí bylo hřiště v Černíči, kde jsou fotbalisté Telče kvůli rekonstrukci svého hřiště v azylu, podmáčené, ale přesto způsobilé k fotbalovému utkání. Od úvodního hvizdu se hrál bojovný fotbal nahoru dolu. Oba týmy zodpovědně bránily a svého soupeře do zakončení nepouštěly. První střelu na branku tak přihlížející diváci viděli až v 17. minutě. V pokutovém území Slavoje se sražená střela odrazila přímo k nohám nepokrytého Janča. Ten z otočky prokázal instinkt střelce a poslal míč mimo dosah Pokorného. Na druhé straně, o pár minut později, mířil v dobré pozici Krejčí nad soupeřovu branku. A tak opět trestali domácí. Nenápadný centr z levého křídla zakončil hlavou Žákovský a celek z Telče vedl na svým odvěkým rivalem už o dvě branky. Ve 30. minutě po rychlém protiútoku domácích zachránila Slavoj od dalšího inkasovaného gólu branková konstrukce. Vzápětí zahrozil na druhé straně Jonák. Po přiťuknutí Mareše napřáhl zpoza šestnáctky, ale Tripal v brance SK dokázal míč mířící pod břevno vyrazit. Zhruba deset minut před přestávkou hráli hosté chvíli v desíti, protože u postranní čáry byl ošetřován Mareš. O pár minut později se na hřiště sice vrátil, ale s ovázanými prsty na pravé ruce. V závěru poločasu už se žádný z týmů do zakončení neprobil, a tak se odcházelo do kabin za stavu 2:0 pro domácí Telč.

Vstup do druhého poločasu hostujícímu celku nevyšel. Hned ve 48. minutě si totiž nepovedený centr z levého křídla srazil do vlastní sítě Lovětínský. O chvíli později musel hřiště opustit zraněný Mareš a příležitost tak dostal mladičký Lovětínský. V 57. minutě po centru do šestnáctky byl v pokutovém území faulován Rod a hlavní rozhodčí Babák bez váhání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Šimek a přesnou střelou vykřesal pro hosty jiskřičku naděje. Hráče Slavoje vstřelená branka nakopla a ze všech sil se snažili o kontaktní branku. Domácí ale dobře bránili a vyráželi do rychlých kontrů. Po jednom takovém a následném přímém volném kopu znovu zazvonilo břevno Pokorného branky. Jen o minutu později musel zasahovat Pokorný po úniku domácího hráče po pravém křídle. Ve 44. minutě po přímém volném kopu z půlky hřiště hlavičkoval Krejčí, ale Tripal dokázal jeho pokus vytěsnat na rohový kop. Ani z něj už však branka nepadla, a tak „černíčské“ derby skončilo vítězstvím domácí Telče v poměru 3:1.

Branky: 17. Jančo Josef, 21. Žákovský Lumír, 48. Lovětínský Dušan (vl.) – 58. Šimek Jakub (p.k.)

Rozhodčí: Babák Martin – Beneš Tomáš, Kadlec Michal

Delegát FA: Šoukal Roman

ŽK: 3:2

Sestava: Pokorný – Jonák, Svoboda J., Lovětínský D., Kubát – Tausch, Rod, Mareš (51. Lovětínský D. ml.), Krejčí – Šimek, Krafka