Rozhodl vstup do utkání

Rozhodl vstup do utkání

TJ Slavoj Třešť  – TJ Sokol Bedřichov B

3 : 4 (1 : 3)

Stejně jako jejich starší spoluhráči, také mladší žáci Slavoje měli před týdnem díky odloženému utkání Žirovnice volno. K dalšímu soutěžnímu utkání tak nastoupili až v sobotu 15. dubna, kdy hodinu před polednem přivítali na svém hřišti celek Bedřichova. Po odchodu brankáře Hynka Šprincla do jihlavské Vysočiny se zatím nepodařilo najít náhradu, a tak se opět do branky Slavoje postavil mladičký Přemysl Čech ze starší přípravky.

Proti šikovným hráčům hostí to od začátku utkání neměl vůbec jednoduché. Už v 6. minutě musel lovit míč ze své sítě poprvé. Tady se sluší říct, že obrana Slavoje si před obdrženou brankou nepočínala zrovna zodpovědně a hostujícímu Pavljukovi nechala až příliš času a prostoru pro přesné zakončení. Ve 13. minutě nejprve překonaného gólmana Slavoje zastoupil David Hink, ale protože při obranném zákroku použil ruku, nezbylo hlavnímu rozhodčímu nařídit pokutový kop. Vácha jej bezpečně proměnil a mladé fotbalové naděje Bedřichova poslal do dvougólového vedení. O tři minuty později si odražený míč našel opět Pavljuk a svou druhou trefou zvýšil na rozdíl tří branek. Uběhly pouhé tři minuty a skóre se měnilo počtvrté. Tentokrát to bylo k radosti domácích příznivců ve prospěch Slavoje. Pěknou kombinační akci Adama Šalandy a Erika Kubů zakončil prvně jmenovaný přesnou střelou z voleje na zadní tyč 1:3.

Vstup do druhého poločasu vyšel domácím na výbornou. Hned v jeho úvodu zatáhl po pravé straně míč Adam Šalanda. Jeho tvrdou střelu sice gólman hostí dokázal vyrazit, ale míč se vrátil k Adamovi, který jej následně předložil před opuštěnou branku volnému Honzíkovi Juračovi. Drobný útočník Slavoje svou letošní druhou trefou snížil na rozdíl jediné branky. Ve 47. minutě se skrytou střelou prosadil Machovský a vrátil Sokolu dvougólové vedení. Mladí Slavojáci se ale nevzdávali. V 53. minutě předvedli pěknou narážečku Adam Šalanda s Petrem Biskupem a následná Adamova střela znamenala opět snížení na rozdíl jediné branky. Bohužel v závěrečné čtvrthodince už domácí ani hosté žádnou přesnou trefu nepřidali, a tak mladí Slavojáci svému soupeři podlehli tím nejtěsnějším rozdílem 3:4. 

Branky: 19. a 53. Šalanda Adam, 38. Jurač Jan – 6. a 16. Pavljuk Denis, 13. Vácha Michal, 47. Machovec Marián

Rozhodčí: Cirhan Miloš

Sestava: Čech Přemysl – Mareš Jakub, Hink David , Hron Matyáš – Polák Jan, Šalanda Adam, Vokřínek Šimon, Kubů Matyáš – Jurač Jan – střídali hokejově: Hamršmíd Lukáš, Mynařík Adam, Hynk Daniel, Kubů Erik Sebastián, Töth Matyáš, Biskup Petr, Haberl Alex, Poledna Radim