Chodit pozdě se nevyplácí

Chodit pozdě se nevyplácí

TJ Slavoj Třešť – TJ Slavoj Pacov

5 : 2 (3 : 1)

V neděli 2. dubna se odehrálo první jarní soutěžní fotbalové utkání, ve kterém se na domácí půdě utkal dorostenecký tým třešťského Slavoje s týmem z Pacova stejné věkové kategorie. Utkání se neslo v duchu útočné hry a diváci se mohli těšit na mnoho gólů, museli ovšem přijít opravdu včas, aby o žádný z nich nepřišli.

Hned po úvodním hvizdu a rozehrávce hráčů Pacova se očividně velmi natěšený Krafka vydal zapresovat hostující obranu, donutil je k chybě, získal balon, nabídnutou šancí nepohrdnul a poslal třešťský tým do vedení. V 8. minutě vyslala čerstvá posila domácího Slavoje Hrabovskyi průnikovou přihrávku do vápna, po které se prosadil znovu Krafka. Uběhly pouze dvě minuty a Krafka si našel míč za soupeřovou obranou a po kličce brankáři završil hattrick. Už se zdálo, že první poločas si hráči Třeště pohlídají a v klidu dohrají, ovšem jejich soupeř nesvěsil hlavy a krátce před koncem poločasu po nedůrazu v obraně snížil na 3:1.

Vstup do druhého poločasu se ale vydařil opět domácímu týmu z Třeště. V 53. minutě si Němeček na levé straně hřiště vyměnil balon s Jelínkem, následně přihrál Hrabovskyimu a ten k asistenci přidal i první gól při svém debutu. O minutu později se k šanci dostal Štancl, z dobré pozice mu radost z gólů překazil obránce odkopem balonu z brankové čáry. O chvíli později došlo ke snížení stavu na 4:2, kdy malá domů z kopačky Novotného po chybě jinak perfektně chytajícího Daňka V. skončila v bráně. Skóre se měnilo ještě jednou. Po faulu na aktivního Krafku si míč k volnému přímému kopu postavil Hrabovskyi a perfektní střelou pod víko nedal brankáři šanci a přidal svůj druhý gól v zápasu.

Zápas byl ukončen, když na světelné tabuli svítilo skóre 5:2. Naši dorostenci si tak připsali první výhru v jarní části sezóny a navázali tak na podzimní šňůru bez porážky.

Branky: 1., 9. a 11. Krafka Kurt, 54. a 61. Hrabovskyi Mykhailo – 43. Poduška Jakub, 56. Novotný Adam (vl.)

Rozhodčí: Žaloudek Marek

ŽK: 1:1

Sestava: Daněk V. – Kříž L., Lovětínský, Novotný A., Němeček – Komín (46. Štancl), Franta, Široký (85. Nikodým), Jelínek (80. Kříž V.), Hrabovskyi – Krafka