Trefa přes celé hřiště

Trefa přes celé hřiště

TJ Slavoj Třešť – Tatran Ždírec nad Doubravou

3 : 2 (2 : 0)

S jasným cílem odčinit podzimní vysokou porážku na hřišti svého soupeře vstoupili do jarní části sezóny starší žáci Slavoje. V sobotu 1. dubna od 10:00 hod. přivítali na domácím hřišti s umělým povrchem své vrstevníky ze Ždírce nad Doubravou. Na úspěch v zimní lize žáků, kde dokázali vzdorovat i týmům z Krajského přeboru a po zásluze obsadili třetí příčku, hodlali navázat kvalitním výkonem i v I. třídě krajské fotbalové soutěže.

V závěru loňského roku postupně doléčili svá zranění šikovní žáci Slavoje, kteří toho na podzim příliš neodehráli, v plné síle se zapojili do zimní ligy žáků a na hřišti to hned bylo znát. Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího byli domácí lepším týmem. V 8. minutě poslal Slavojáky do vedení Lukáš Melichar a když se o pár minut později prosadil i Tomáš Gregor, svítilo po čtvrthodince hry na světelné tabuli skóre 2:0. Hosté z Tatranu se dlouho nedokázali prosadit do zakončení. A když už přeci jen nějaký střela přišla, pak jí sebral Vojtěch Daněk střežící branku domácího Slavoje. A protože ani domácí už v první půli nedokázali soupeřova brankáře překonat, šlo se do kabin za stavu 2:0.

Ani po změně stran neustal silný vítr, který tentokrát foukal do zad útočícím hráčům Tatranu. Ti tak hned po třech minutách druhé půle dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Vstřelený gól hosty ještě více nakopnul a ti se hnali za vyrovnáním. V této fázi utkání byli lepším týmem, ale na Vojtu Daňka vyzrát nedokázali. Zaskočení Slavojáci se z obdržené branky nějakou dobu vzpamatovávali, ale s přibývajícím časem hru postupně vyrovnali. V 61. minutě se obranou Tatranu prosmýkl Lukáš Melichar a svou druhou trefou v utkání vrátil Slavoji dvougólové vedení. Ještě jednou se hostujícímu týmu podařilo snížit. Brankář Tatranu poslal dlouhý výkop a ten i s pomocí větru dopadl až do pokutového území domácích. Tam sice brankář Slavoje svedl souboj s hostujícím útočníkem, ale míč mezi nimi proklouzl, a zapadl tak do opuštěné branky 3:2. A protože k další změně skóre už nedošlo, připsali si starší žáci Slavoje důležité tři body a odpoutali se ode dna průběžné tabulky.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Kluky musím dneska pochválit. Je vidět, že v průběhu zimní přestávky na sobě zapracovali a i díky náročným zápasům zimní ligy žáků se hodně zlepšili. Doufám, že v průběhu jara se nám na rozdíl od podzimu budou vyhýbat zranění a postupně se budeme tabulkou soutěže prokousávat nahoru, kam určitě tento tým patří.“

Branky: 8. a 61. Melichar Lukáš, 12. Gregor Tomáš – 43. Pleva Zdeněk, 66. Kamp Štěpán

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

ŽK: bez karet

Sestava: Daněk – Sova, Žádný, Melichar, Rodek – Dušek, Štancl, Gregor, Červený, Nosek – Kříž – střídali hokejově: Pavlíček, Polednová, Pokorný, Šalanda