Věříme že přepíšeme fotbalovou historii.

Věříme že přepíšeme fotbalovou historii.

Fotbalisté Třeště se pokusí v rámci jarní části sezony přepsat dosavadní klubovou historii a vybojovat premiérový postup mezi 16členou krajskou elitu.

Předpoklady proto svěřenci Zbyňka Peštála a Jiřího Gregora mají. Po podzimní části druhé nejvyšší krajské soutěže se vyhřívají v čele, se čtyřbodovým náskokem na druhou Věžnici. „Věřím, že to dokážeme. V hlavách to pochopitelně máme. Jako Sparťan si přeji, aby titul slavili jak na Letné, tak abychom celkové vítězství dokázali vybojovat i my,“ říká otevřeně gólmanská jednička Slavoje Jan Bachman.

Mužstvo zahájilo přípravu v průběhu ledna a už začátkem února si střihlo neplánovaně první přípravný zápas na odvetnou část sezony, kdy zavítalo na umělý trávník divizního Jindřichova Hradce, kde ale soubor utrpěl vysokou porážku 0:5.

Ani druhý přátelský zápas tým z města betlémů vyhrát nedokázal, když prohrál s Rantířovem 1:3. V neděli 9. března se mančaft představí v Havlíčkově Brodě, kde vyzve Sapeli Polná, která se prezentuje v Krajském přeboru, poté ještě poměří síly v Pelhřimově s Telčí, a pak už bude následovat generálka na Třebíčsku proti fotbalistům Čáslavic-Sádku.

„Výsledky sice v přípravě zatím ideální nejsou, sráží nás individuální chyby. Soustředíme se na herní projev. Věřím, že do jara naši formu vyladíme, protože podle mě bude důležité, abychom se chytli v prvních třech čtyřech kolech. Důležitá bude psychika, bude to hodně o hlavě,“ myslí si.

Třešť do jara vstupuje s nepříliš lehkým losem, čehož si je vědom i gólman A-týmu. „Když jedeme ven, tak vždycky na horkou půdu. Navíc kvalita soupeřova hřiště není valná,“ přemítá na adresu týmů z Leštiny a Pohledu.

Jarní část fotbalisté Třeště zahájí 30. března v 15 hodin právě na hřišti Leštiny, která aktuálně okupuje sedmou příčku tabulky I. A třídy skupiny A.                                                                                                               (Autor: David Kratochvíl, Jihlavské listy, 07.03.2014)