Se zpožděním, ale za 30 minut bylo po všem

Se zpožděním, ale za 30 minut bylo po všem

AFC Humpolec B – TJ Slavoj Třešť

1 : 4 (1 : 4)

V posledním kole podzimní části sezóny I.A třídy Kraje Vysočina skupina A zajížděl A-tým mužů třešťského Slavoje v neděli 30. října 2022 na hřiště v Okružní ulici v Humpolci. Soupeřem jim zde byla juniorka divizního AFC Humpolec a v případě, že by zde Slavojáci dokázali naplno bodovat, poskočili by v průběžné tabulce z 12. na 9. místo, právě před svého dnešního soupeře. Cesta za tříbodovým ziskem se zkomplikovala hned na samém začátku. A to tak, že doslova. V kabině hostí totiž před utkáním chyběla hned čtveřice hráčů, kteří sice z Třeště odjeli, ale do Humpolce, pro poruchu automobilu, už nedorazili. Naštěstí se pro ně podařilo dojet a s menším zpožděním (cca 7 minut) tak mohlo utkání začít.

Vstup do samotného zápasu našemu A-týmu vyšel náramně, i díky pomoci Humpoleckého mladičkého gólmana Vence. Ten v 5. minutě příliš dlouho držel balon ve svých rukou a byl nařízen nepřímý kop ve prospěch Třešťského týmu. Šimek lehce posunul míč a Dušan Lovětínský jej nekompromisně uklidil k tyči, 0:1. V 18. minutě rychle vhodil míč zpět do hry Tausch na Jonáka, ten krásným centrem z druhého doteku našel ve vápně Krejčího. Zkušený středopolař Slavoje si míč v klidu zpracoval a přesně zakončil, 0:2. Ve 22. minutě Krejčí hlavou prodloužil za sebe na Mareše, který chytrou přihrávkou vyslal Roda do souboje jeden na jednoho s brankářem, ze kterého vyšel jako vítěz třešťský hráč a obloučkem přes padajícího golmana domácích zvýšil již na 0:3. Na světelné tabuli svítila teprve 31. minuta a skóre se měnilo znovu. Mareš aktivně napadal domácího brankáře v rozehrávce a ten mu daroval míč před prázdnou bránu, 0:4. Ve 35. minutě vyslal Budíček Šimka po lajně, ten si to namířil přímo k bráně, ale jeho střela skončila pouze na přední tyči. Z dorážky pak Jonák trefil pouze obránce stojícího na brankové čáře. Ve 40. minutě si vzal balon na vlastní polovině domácí Havel a nikým neatakován prošel až do vápna a přehodil vyběhnuvšího Pokorného, 1:4.

Po změně stran chtěli domácí s výsledkem ještě něco udělat, ale hosté dobře bránili a vyráželi do rychlých kontrů. V 51. minutě získal míč Krejčí a hned nahrál Šimkovi který se z úhlu řítil sám na brankáře a i když asi mohl přihrávat lépe postavenému Marešovi, rozhodl se zakončit sám, bohužel bez úspěchu. V 66. minutě se nešťastně odrazil balon k humpoleckému útočníkovi, nepozorný Pokorný se na povel spoluhráčů naštěstí vzpamatoval včas a pádem pod nohy útočníka si připsal důležitý zákrok. Následně mimo pokutové území fauloval a k neuvěření domácích obdržel pouze žlutou kartu. Nadále si třešťský A-tým jistě hlídal pohodlné vedení až do konečného hvizdu. Za zmínku snad stojí jen zápis domácího Žatečky ze 76. minuty, kdy obdržel druhou žlutou kartu za pár nepublikovatelných slov směrem ke Krejčímu a hlavnímu rozhodčímu.

Branky: 40. Havel Matyáš – 5. Lovětínský Dušan, 18. Krejčí Michal, 22. Rod Štěpán, 31. Mareš Martin

Rozhodčí: Rosický Pavel – Beneš Tomáš, Žaloudek Patrik

ŽK: 6:1

ČK: 1:0

Sestava: Pokorný – Tausch, Novotný (72. Lovětínský D. ml.), Lovětínský D., Budíček – Jonák (60. Červený), Fencík, Rod Š, Krejčí – Šimek (80. Černoch), Mareš (60. Krafka)