Mladé pušky pomohly k debaklu

Mladé pušky pomohly k debaklu

TJ Sokol Jamné B – TJ Slavoj Třešť C

0 : 6 (0 : 2)

V neděli 23. října 2022 se Celtic představil na hřišti rezervy Jamného. Tentokrát se museli obejít bez Dušana Lovětínského a Pavla Svobody, kteří hráli v tu dobu v Třešti za A tým Slavoje. Vzhledem k dalším absencím tak dostali pozvánku i mnozí dorostenci, kteří měli tento víkend volný los.

Od úvodu Slavoj pevně svíral otěže utkání. Kontroloval míč, kombinoval a vytvářel si řadu střeleckých příležitostí. Bohužel efektivita není nejsilnější stránkou třešťských útočníků. A tak postupně pálili a pálili další příležitosti. Až v závěru poločasu se dokázali gólově prosadit. Ve 40. minutě dlouhý aut prodloužil Lukáš Lupač a kapitán týmu Standa Bartušek nekompromisně uklidil míč k tyči. V poslední minutě první půle ještě navyšil náskok Slavoje Franta Svoboda. To Jindra Jindřich na opačné straně hřiště se moc neohřál, natož aby se zapotil.

Druhá půle toho na obrazu hry příliš nezměnila. Slavoj nadále útočil, ale další branky nepřicházely. Hosté se do hry postupně dostávali, ale při jednom z útoků je zastavil ofsajd. To vyvrcholilo v emoce, které se pak nesly po zbytek zápasu. Když pak v 64. minutě vyslal Honza Novák míčem za obranu Michala Kříže, domácí vyřvávali ofsajd a hráč Slavoje spíše jen z povinnosti zakončil. On sám byl asi ze všech nejvíce překvapen, že sudí gól uznal. O pět minut později odcházel autor třetí přesné trefy předčasně do sprch. Po dlouhé přihrávce za obranu vysokou nohou odehrál nejenom míč ale málem i obráncovu hlavu a vysloužil si tak rovnou červenou kartu. Kdo by čekal, že to bude pro Slavoj zvrat k horšímu byl na omylu. Mladé pušky z dorostu zabraly a přidaly další branky. Nejprve se prosadil Filip Daněk, potom proměnil pokutový kop Matěj Černoch a v samotném závěru pak účet utkání uzavřel opět Filip Daněk. Celtic tak přejel rezervu Jamného 6:0 a v pátek 28. října si to na umělé trávě v Třešti od 16:30 rozdá s Růženou o krále podzimní části IV. třídy.

Branky: 40. Bartušek Stanislav, 44. Svoboda František, 64. Kříž Michal, 74. a 90. Daněk Filip, 78. Černoch Matěj (p.k.)

ŽK: 1:0

ČK: 0:1

Sestava: Jindřich – Růžička, Svoboda J., Maryška, Svoboda F. – Lupač, Kubů, Pittner, Vonderka – Novák, Herkner J.– střídali hokejově: Daněk F., Jelínek, Černoch, Košťál, Kříž M.