Nasazení a obětavost

Nasazení a obětavost

TJ Sokol Štoky – TJ Slavoj Třešť

2 : 2 (1 : 1)

Také mladší žáci Slavoje sehráli své poslední letošní venkovní utkání na hřišti ve Štokách u Jihlavy. V sobotu 22. října 2022 jim v souboji s průběžně druhým týmem soutěže opět chyběla čtveřice nemocných či zraněných spoluhráčů a navíc se nemohli opřít ani o šikovného Boba Vasileva, který je momentálně u našich západních sousedů v Německu. Přesto se ale ozval přes sociální sítě a alespoň na dálku jim držel pěsti.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím fotbalovým nadějím. Měli častěji míč na svých kopačkách a několikrát ohrozili branku Slavoje střeženou Hynkem Šprinclem. Ten ale svůj tým podržel a míč za svá záda nepustil. Paradoxně se tak z úvodní branky po necelé půlhodině hry radovali hosté. Rohový kop Vikiho Krejčího hlavou uklidil na zadní tyč Matyáš Kubů. Domácím se ale ještě do poločasové přihrávky podařilo vyrovnat a bylo to rovněž po rohovém kopu. Přetažený centr našel volného Poulíčka, který následně prostřelil všechno, co mu stálo v cestě a zařídil nerozhodný poločasový výsledek.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Mladí fotbalisté Slavoje dál srdnatě bojovali a po zásluze šli hned ve 40. minutě podruhé v zápase do vedení. I do třetice padla branka po rohovém kopu. Po centrovaném míči od Vikiho Krejčího zakončoval na zadní tyč Šimon Vokřínek. Ani tentokrát však vedení hostujícímu celku nevydrželo dlouho. O pět minut později viděl hlavní rozhodčí v pokutovém území faul bránícího hráče Slavoje a nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Poulíček a s přehledem srovnal vývoj utkání. V závěrečné dvacetiminutovce se domácí ze všech sil snažili strhnout vedení na svou stranu, ale obrana Slavoje, v čele s výborně chytajícím Hynkem Šprinclem, odolávala až do závěrečného hvizdu a po zásluze tak byla odměněna ziskem bodu.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Kluky musím opravdu hodně pochválit za nasazení a obětavost. Dneska do toho dali opravdu všechno a ten bod si zasloužili. Sice nás hned třikrát zachránila branková konstrukce, ale především nás podržel svými zákroky Hyňa Šprincl. Hráči v poli se k němu přidali, bojovali a po zásluze byli odměněni. Jen tak dál, hoši.“

Branky: 33. a 45. Poulíček Šimon – 29. Kubů Matyáš, 40. Vokřínek Šimon

Rozhodčí: Beránek Jiří

Sestava: Šprincl – Hynk, Hink, Vokřínek –  Kubů M., Poledna , Krejčí , Hamršmíd – Biskup – střídali hokejově: Haberl, Polák