Bylo to o chlup

Bylo to o chlup

TJ Slavoj Třešť C – 1. FC Batelov B

3 : 2 (3 : 0)

V neděli 16. října ve 14:30 hod. přivítal třešťský Celtik na domácí půdě rezervu Batelova s jasným cílem udržet si stoprocentní bodový zisk a tím i vedoucí příčku průběžné tabulky soutěže. K utkání tentokrát nemohl nastoupit dlouholetý kapitán a stálice obrany Standa Bartušek, a tak kapitánskou pásku navlékl na rukáv další zkušený matador Jindra Jindřich. Pozvánku do obranných řad Celtiku proto dostal mimo jiné i Míra Svoboda.

Hned v úvodu zápasu se domácí tým tlačil do zakončení a ukázal svou největší slabinu, kterou je efektivita. Poměrně často se jeho hráčům dařilo hosty zatlačit do jejich pokutového území, pak ale nastalo dlouhé obléhání, které povětšinou končilo ztrátou a bolestivým návratem na vlastní polovinu. Vedení tak Třešti zařídil až v 14. minutě Míra Svoboda. Ten si našel odražený míč po centru Pavla Svobody, obešel obránce a uklidil ho za háčky. Ve 20. minutě se pak prosadil matador a středopolař Dušan Lovětínský, když se ujal jeden z jeho mnoha střeleckých pokusů. O čtyři minuty později zůstalo před obránci soupeře samo a frustrované „útočné eso“ Honza Novák. A protože se držel hesla: „Když nevíš co, tak vystřel!“ poslal na bránu svůj pokus. Zaskočeného Růžičku nachytal na holičkách a ačkoliv tak jeho pokus mířil doprostřed brány poslal jím Slavoj do tříbrankového vedení. Po zbytek první půle měli domácí nabito slepými a úplně stejně se vedlo i hostům. Oba celky tak odcházely do kabin za stavu 3:0 ve prospěch Celtiku.

Druhá půle přinesla úplně jiný fotbal. Domácí se nechali ukolébat svým jasným vedením, tlačili se stále dopředu a k návratu na vlastní polovinu se příliš neměli. Hosté se nechtěli s vývojem utkání smířit a za svou snahu byli po zásluze odměněni. Hned dvakrát v rychlém sledu chyboval v obraně Zbyněk Růžička, batelovští toho naplno využili a vrátili se do zápasu. A tak po hodině hry nastal na hřišti souboj vůlí. Domácí byli několikrát blízko střelení pojistky a i nadále si vytvářeli tutové šance. Především zkušení matadoři Dušan Lovětínský a Pavel Svoboda cítili povinnost na svých bedrech, a když to nešlo kombinačně, zkoušeli to individuálně. Snahu nelze upřít ani zbytku sestavy Celticu. Nejlépe situaci na hřišti demonstroval pokus Michala Kříže. Po krásném průniku a centru z levé strany od Pavla Kubaly už stál tváří v tvář Růžičkovi. Z malého vápna ale nepochopitelně netrefil správně míč, přestřelil a jen tak ukázal křeč v koncovce, která Slavoj v tomto utkání provázela. S přibývajícím časem se stále více ukazovalo, že když nejde branku přidat, je potřeba alespoň pečlivě bránit a další neinkasovat. Přesto to byl především Jindra Jindřich, kdo domácí v druhé půli podržel. A i on mohl nakonec padnout v samotném závěru utkání, ale Gabrhel neviděl nabídku pod sebou a místo příhry do prázdné brány volil střelu z těžkého úhlu. Ta mířila mimo tři tyče a Celtik si tak po hubeném vítězství odnesl další tři body a i nadále prochází letošní podzim bez ztráty kytičky.

Branky: 14. Svoboda Jaromír, 20. Lovětínský Dušan, 24. Novák Jan – 58. Matějka Vladimír, 59. Gabrhel Jan

ŽK: 1:0

Sestava: Jindřich – Růžička, Svoboda J., Maryška, Svoboda F. – Svoboda P., Kubů, Lovětínský D., Vonderka – Novák, Janák – střídali hokejově: Vrátil, Kubala, Herkner J., Kříž M.