Šebesta versus Tomek

Šebesta versus Tomek

TJ Slavoj Třešť B – FSC Stará Říše B

1 : 0 (0 : 0)

V sobotu 08. října 2022 se Benfica podruhé v řadě představila svým fanouškům na domácí půdě. V rámci 8. kola OP Jihlavska na svém hřišti přivítala rezervní celek divizní Staré Říše, který se v průběžné tabulce nacházel pouze o jedinou pozici níže. Hráči třešťské rezervy, povzbuzeni jen týden starým vítězstvím 3:2 nad lídrem soutěže, chtěli naplno bodovat i potřetí v řadě a přiblížit se tak horním patrům tabulky, kam určitě po loňské úspěšné sezóně patří. 

V úvodu zápasu Slavoji chyběl klid v rozehrávce i kombinaci. Dlouhé přihrávky mířící dopředu na nabíhající útočné duo tak své adresáty nenacházely. A kombinace na kratší vzdálenost vázla nebo jí hráči vůbec nevyužívaly. Hosté na druhé straně tak často využívali zisku míče a z rychlých brejků nebo i postupných kombinací se dostávali za domácí bránící řady. Tváří v tvář Kubovi Šebestovi v brance Benficy si však vždy vylámali zuby. Dílem kvůli vlastním chybám při zakončení a dílem kvůli včasnému výběhu, dobrém postavení či reflexním zákroku strážce svatyně Slavoje. Později se hra trochu vyrovnala, Třešť zpřesnila kombinaci a činit se musel i Šebestův protějšek na druhé straně Tomek, když dokázal vychytal všechny střelecké pokusy domácích. Asi nejlepší zákrok předvedl proti tvrdé střele Pavla Svobody z úhlu, která mířila přímo do šibenice. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu udělal trenér domácích Standa Petr dvě změny v sestavě a změnil rozestavení ve snaze oživit hru svého celku. Na hřiště se dostal nejlepší střelec loňského ročníku OP Petr Herkner, který svou rychlostí často zatápěl domácí obraně. Více balónů a prostoru získal i z křídla hrající Pavel Svoboda. Ale i nadále to byl především souboj brankářů v tom, který z nich pustí za svá záda míč jako první. Tím se nakonec stal Tomek, ačkoliv ne svou vinou. Pavel Svoboda se postavil k přímému kopu a oba celky se rovnaly na vápně na centr směřující k zadní tyči. Místo toho našel zkušený záložník Slavoje přesnou přihrávkou po zemi osamoceného Petra Herknera, který s ledovým klidem zpracoval a uklidil míč po zemi k tyči mimo dosah hostujícího brankáře. Oba celky si sice v závěrečné dvacetiminutovce vytvořily ještě několik více než slibných příležitostí, ale brankou už žádná neskončila, a tak si Benfica připsala třetí výhru v řadě a tři body po hubeném vítězství 1:0.

Branky: 70. Herkner Petr

Rozhodčí: Gavallér Filip – Bílý Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: 1:0

Sestava: Šebesta – Lašan, Svoboda J., Kříž J., Lupač – Šmach (69. Kříž M.), Pittner (46. Vrátil),  Veverka, Svoboda P. – Císař (46. Herkner), Vondrák (59. Kubala)