Trenér vs. Tým

Trenér vs. Tým

SK Mrákotín – TJ Slavoj Třešť C

1 : 4 (1 : 2)

V neděli 02. října v 15:00 se Celtic představil na hřišti v Mrákotíně. Souboj s místním SK byl o to zajímavější, že v brance domácích nastupuje současný trenér třešťského A týmu mužů František Cvach. Poté, co se ve středu hráči Celticu posunuli do čela tabulky IV. třídy Jihlavska přijeli do Mrákotína s jasným cílem, prodloužit neporazitelnost a odvézt si tři body.

Úvod zápasu se pro Slavoj nevyvíjel vůbec dobře. Na podmáčeném hřišti si jeho hráči dlouho nevěděli rady s míčem, kazili přihrávky a jejich soupeř je na dlouhou dobu zavřel na vlastní polovině. Tlak domácích v úvodu utkání vyústil ve vedoucí branku o kterou se v 15. minutě postaral Lupač. Celtic je u svých příznivců známý tím, že týmu chvíli trvá, než se dostane do provozní teploty a stejné to bylo i v tomto duelu. S přibývajícím časem se tak hosté stále častěji dostávali do hry a ve 20. minutě tak přišla vyrovnávací trefa z kopačky Máry Vonderky. Ten si seběhl za obranu zkraje hřiště a uklidil míč kolem vyběhnuvšího Cvacha. Ve 30. minutě se k přímému kopu postavil Dušan Lovětínský. Zhruba z 25ti metrů se napřáhl a na jeho střelu pod břevno byl Cvach krátký. Brankové příležitosti měli i mnozí další hráči Slavoje – Pavel Svoboda, Honza Novák a další. Na ně již však strážce Mrákotínské svatyně vyzrál a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro hostující tým Celticu.

Do druhé půle vstoupili aktivněji fotbalisté Celticu. Na svého soupeře vlétli a chtěli brzy přidat jednu, či dvě branky, aby se závěr utkání dohrával v klidu a bez zbytečných emocí. „Fanulka“ do domácí brány pustil Marka, který měl od začátku plno práce. Překonat se ho podařilo ale až v 58. minutě. Po přesné přihrávce z pravého křídla od Páji Svobody zakončoval do odkryté branky nikým nehlídaný Pepa Herkner. To Jindra Jindřich na druhé straně hřiště se v této části utkání nudil a musel se zahřívat cvičením. Ke střelám se totiž domácí moc nedostávali, ale když už k nim došlo byl domácí brankář vždy pozorný. Občas vypomohl obraně i včasným výběhem a přesnou rozehrávkou. Zrcadlovou akcí z druhého křídla přidali hosté i svou poslední branku. V roli přihrávajícího se pro změnu ocitl Michal Vondrák, adresátem přihrávky a úspěšným exekutorem byl pak Pája Svoboda. Protože v závěrečné desetiminutovce už se ani jeden z týmu neprosadil, odvezl si Celtic z Mrákotína 3 body za vítězství 4:1.

Branky: 15. Lupač Petr – 20. Vonderka Marek, 30. Lovětínský Dušan, 58. Herkner Josef, 80. Svoboda Pavel

ŽK: bez karet

Sestava: Jindřich – Růžička, Bartušek S., Maryška, Němeček– Svoboda P., Kubát, Lovětínský D., Herkner J.– Novák, Svoboda F.– střídali hokejově: Vondrák, Lovětínský M., Vonderka, Kříž M.