„No tak už vystřelte!“

„No tak už vystřelte!“

TJ Slavoj Třešť B – TJ Ježek Rantířov

3 : 2 (2 : 1)

„Anglický týden“  zakončila Benfica v sobotu 1.října asi nejtěžším ze všech zápasů. Na domácí půdě totiž přivítala ambiciózní celek Rantířova, který v prozatímním průběhu soutěže neztratil ani bod. Před svěřenci Stanislava Petra tak stál nelehký úkol pokusit se ukořistit nějaké body.

Průběh zápasu hodně ovlivnila úvodní pětiminutovka. Domácí se po rozehrávce postupným útokem dostali před pokutové území hostí a namísto zakončení si předávali míč z nohy na nohu a nikdo se neměl k tomu aby zakončil. Po chvíli obehrávaní kolem pokutové území vyslal Stanislav Petr z domácí lavičky jasný pokyn: „No tak už vystřelte, ku**a!“ Jirka Lašan uposlechl a svojí „opěrkou“ vyslal na branku projektil, který se sotva kutálel. K překvapení všech ale vyrobil Böhm v brance Ježka hrubici a míč propustil mezi rukama i nohama do sítě. Hosté po laciné inkasované brance zaveleli k útoku a zamáčkli Slavoj na vlastní polovině. Přihrávku do šestnáctky na nabíhajícího spoluhráče ale sbalil do své náruče Jakub Šebesta. Dlouhým výkopem za obranu vyzval na zteč Petra Herknera. Ten v dobré příležitosti nezazmatkoval a namísto střely posunul míč na ještě lépe naběhnutého Michala Vondráka. Útočník Slavoj neměl problém trefit odkrytou branku a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. V 33. minutě si vybral slabší chvilku domácí strážce svatyně Jakub Šebesta. Při výběhu a snaze sbalit míč do náruče si jej kolenem ukopl a dobíhající Pernica už tak uklízel míč do prázdné brány. I přes narůstající tlak hostí hráči Benfici těsné vedení udrželi a do kabin odcházeli o gól spokojenější.

Druhá půle pokračovala v podobném duchu jako ta první. Slavoj se bránil a spoléhal na rychlé kontry a Rantířov obehrával obranný val a hledal nějakou skulinku, kterou by se dostal k vyrovnávací brance – neúspěšně. V 50. minutě vyzval Lukáše Lupače ke sprintu pasem za obranu Michal Vondrák. Levonohý bek Slavoje svůj sprinterský souboj vyhrál, tváří v tvář Böhmovi se nemýlil a vrátil tak domácím dvoubrankové vedení. Za Ježek však byl proti Pokorný a v 69. minutě korigoval vývoj utkání. S blížícím se závěrečným hvizdem stoupali ve všech aktérech zápasu emoce a na hřišti se začalo přiostřovat. Hlavní rozhodčí Kadlec se sice pokoušel hráče uklidnit a vše řešit domluvami, přesto (nebo možná i proto) se závěr utkání trošku zvrhl a hra se kouskovala častými osobními souboji a následným přerušením hry. Domácím fotbalistům se tak podařilo oslabit závěrečný tlak hráčů Rantířova a obrat je tak o velice cenné 3 body.

Branky: 2. Lašan Jiří, 4. Vondrák Michal, 50. Lupač Lukáš – 33. Pernica Michal, 69. Pokorný Antonín

Rozhodčí: Kadlec Michal – Kalaš Ludvík

ŽK: 2:3

Sestava: Šebesta– Lašan, Svoboda J., Kříž J., Lupač – Šmach (72. Kubala), Pittner (46. Komín),  Veverka, Svoboda P. – Herkner P. (76. Kříž M.), Vondrák (65. Franta)