Dvakrát hattrick Plevy

Dvakrát hattrick Plevy

TATRAN Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj Třešť

7 : 0 (4 : 0)

Těsně před polednem se ve středu 28. září 2022 nastoupili na tréninkovém hřišti Tatranu ke svému soutěžnímu utkání odloženého 1. kola I. třídy žáků starší žáci třešťského Slavoje. Do sestavy hostí se po nemoci vrátili Dominik Štancl, Jakub Dušek a Vojta Pavlíček. Naopak chyběl kapitán Slavoje Vojta Daněk, který tou dobou vypomáhal týmu dorostu na hřišti ve Štokách v souboji o první místo v tabulce.

Hned v úvodu si hosté špatně rozebrali soupeře při standardní situaci a po rohovém kopu nepokrytý Pleva poslal domácí tým do vedení. Stejný hráč o chvíli později získal na soupeřové polovině míč a střelou pod břevno nedal malému Vojtovi Křížovi v brance Slavoje šanci. Stejný hráč ve 13. minutě po rychlém brejku završil hattrick. O pět minut později se poprvé do šance dostali také hosté. Z levého křídla se do zakončení dostal Pavlíček a o pár decimetrů minul bližší tyčku soupeřovi branky. Prakticky vzápětí využil nedorozumění stopera s gólmanem Šustr a navýšil vedení Tatranu. V poslední desetiminutovce se dostali ke slovu fotbalisté Slavoje. Nejprve z hranice šestnáctky pálil Pokorný do náruče brankáře. O pár minut později z přímého kopu z hranice vápna pálil těsně mimo Štancl a pět minut před přestávkou se za obranu domácích protlačil přes stopéra Nosek. Gólman Filippi však byl rychle venku z branky a Noskovu střelu dokázal zblokovat.

Druhý poločas gólově otevřel kdo jiný než Pleva. Jeho přímý volný kop z 20-ti metrů zapadl přímo pod břevno mimo dosah gólmana Slavoje. Po hodině hry měli obrovskou příležitost korigovat vývoj skóre hosté. Na delší dobu se usadili před brankou soupeře, ale ti bránili houževnatě a střelecké pokusy úspěšně odvraceli. Tečku za závarem před brankou Tatranu udělal Dušek střelou do tyče. Za stálého deště se hrál zajímavý fotbal nahoru dolu, ale gólově se prosazovali pouze domácí. Do závěrečného hvizdu se ještě dvakrát prosadil Pleva. Nejprve deset minut před koncem po střele Šustra do tyče to bylo z dorážky a o pět minut později po samostatném úniku zkušeně přeloboval vyběhnuvšího gólmana Kříže.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Dneska jsme sehráli poměrně vyrovnané utkání, kde se ale gólově prosazovali pouze domácí. Výsledek rozhodně neodpovídá dění na hřišti. Domácí dokázali potrestat každou naší chybu v defenzívě a nám při zakončení chybělo trochu toho štěstíčka. Snad se v dalších utkáních budeme vyvarovat chyb a směrem dopředu bude efektivnější v koncovce.“

Branky: 3., 5., 13., 48., 69. a 74. Pleva Zdeněk, 20. Šustr Adam

Rozhodčí: Bouda Josef

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Šimek, Žádný, Melichar, Rodek – Roubal, Sova, Červený, Nosek, Štancl – Dušek – střídali hokejově: Šprincl, Pokorný, Kirchner