Bod je opravdu málo

Bod je opravdu málo

TJ Slavoj Třešť – Hajduk Lipník/Valeč

1 : 1 (1 : 1)

S jasným cílem poprvé v sezóně bodovat, šli starší žáci Slavoje v neděli 25. září 2022 do dalšího utkání I. třídy žáků. V rámci 6. kola přivítali na svém hřišti vrstevníky s týmu Hajduk Lipník, který rovněž stále čeká na nějaký bodový zisk. Bohužel Slavojáky stále kosí marodka, a tak i tentokrát se museli obejít bez několika svých opor. Citelně znát byla absence dirigenta středové řady Tomáše Gregora, či dvojice Jakub Dušek a Dominik Štancl, která standardně tvoří útočnou sílu třešťských fotbalových nadějí.

Přesto do utkání s Hajdukem vstoupili lépe domácí fotbalisté. Už v 6. minutě se po rohovém kopu Adama Červeného dostal do zakončení Vojtěch Daněk, ale mířil nad soupeřovu branku. O pár minut později se poprvé do zakončení dostali hosté, ale trefili pouze dobře postaveného Vojtu Kříže, který se do branky vrátil po třízápasové pauze zaviněné zraněním kolena. V 16. minutě už šli domácí do vedení. Hynek Šprincl vyvezl míč na soupeřovu polovinu a posunul jej na nabíhajícího Lukyho Noska. Luky následně přesnou přihrávkou mezi obránci Hajduku vybídl k zakončení Vojtu Daňka, který tvrdou střelou prostřelil hostujícího gólmana. O sedm minut později bylo srovnáno. Nedůrazu Slavojáků před vlastní brankou využil hostující Pavlíček, získal míč, obešel dva protihráče a přesnou přízemní křížnou střelou srovnal vývoj utkání.

Druhý poločas už příliš fotbalové krásy nepřinesl. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden tým si nedokázal vytvořit vyloženou brankovou příležitost. Hráči obou celků bojovali spíše sami se sebou. Chyběl pohyb, přesná přihrávka a vlastně i chuť přejít jeden na jednoho. Hra se tak většinou odvíjela daleko od obou branek a pokud se přece jen někdo dostal do zakončení, pak bylo dosti nepřesné, nebo tak slabě, že pro oba gólmany  bylo lahůdkou takový míč skrýt ve své náruči. Snaha s utkáním ještě něco udělat byla asi nejvíce znát na kapitánovi Slavoje. Bohužel svůj temperament nedokázal zkrotit, což vyústilo pouze ve žlutou kartu, kterou uviděl zblízka v ruce hlavního rozhodčího Kůrky. Ani závěrečná desetiminutovka nic podstatného nepřinesla, a tak se oba celky rozešly smírně a do průběžné tabulky si připsaly po jednom bodu.

Branky: 16. Daněk Vojtěch – 23. Pavlíček Viktor

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Rodek, Žádný, Melichar, Hink – Roubal, Sova, Červený, Nosek, Šimek – Daněk – střídali hokejově: Šprincl, Pokorný, Vasilev