Na gól se strašně nadřeme...

Na gól se strašně nadřeme…

TJ Slavoj Třešť – Sokol Košetice

1 : 0 (0 : 0)

Po neúspěšném vystoupení ve Světlé nad Sázavou se A-tým mužů třešťského Slavoje v dalším kole I.A třídy Kraje Vysočina skupina A představil svým fanouškům na domácí půdě. V neděli 18. září 2022 zavítal na třešťský pažit celek Košetic. A přestože počasí tentokrát bylo spíše aprílové, přihlížející diváci se určitě nenudili.

Úvod utkání byl zcela v režii domácího týmu. Na dlouhých 15 minut svého soupeře uzamkli na útočné polovině a Pokorný v brance Slavoje si prakticky nesáhl na míč. V 10. minutě se po kombinaci dostal do zakončení Svoboda, ale brankář Jíša včasným vyběhnutím jeho pokus zblokoval. Dorážka Jonáka pak mířila vysoko nad. Vzápětí se do zakončení probil Mareš, ale ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Ve 14. minutě se po kolmici Mareše dostal mezi stopéry Šimek, ale i tentokrát byl úspěšnější strážce svatyně Sokola. Hosté se poprvé dostali na dostřel Pokorného až v 16. minutě. Hanousek prošel obranou Slavoje a jeho tvrdá střela z hranice šestnáctky orazítkovala zadní tyčku Pokorného branky. V polovině první půle došlo u středové čáry k menší strkanici. Hlavní rozhodčí Beneš ale situaci s pomocí asistenta rychle uklidnil v zárodku, když rozdal hned tři žluté karty. Fotbalisté Sokola postupně hru vyrovnali a zbytek poločasu se odehrával převážně mezi oběma šestnáctkami. Za zmínku stojí snad jen střela domácího Fencíka ze 42. minuty, kterou ale Jíša dokázal vyrazit.

Druhou pětačtyřiceti minutovku otevřela šance hostí. V situaci dva na jednoho zakončoval Hanousek pouze do náruče Pokorného. V 52. minutě centroval do šestnáctky hostí Mareš. Centr proletěl pokutovým územím nikým netečován a Jíša měl co dělat aby míč vytlačil mimo své tři tyče. O chvíli později na druhé straně musel zasahovat Pokorný po střele Mařince. Téměř po hodině hry se poprvé měnilo skóre. Stopér Novotný vybojoval míč, vyvezl jej až k půlící čáře a přesnou přihrávkou poslal na zteč Šimka. Útočník Slavoje si míč píchl kolem obránce a tvrdou střelou prostřelil Jišu 1:0.  S přibývajícím časem se dal očekávat nápor hostí, ten ale nepřicházel. Defenzíva Slavoje pracovala na výbornou a soupeře nepouštěla na dostřel Pokorného branky. Na druhé straně mohl pět minut před koncem, po úniku Mareše po levém křídle, přidat pojistku Šimek, ale překonaného gólmana zastoupil na brankové čáře stopér. Závěr už si domácí pohlídali a po zásluze si do průběžné tabulky připsali 3 body.

trenér František Cvach k utkání:

„Věděli jsme, že Košetice budou nepříjemný soupeř. Zatím moc bodů nezískali, ale víme že mají kvalitní tým. Po nepovedeném utkání ve Světlé jsme potřebovali bodovat. Teď nás čeká doma zatím suverénní Pacov a poté cesta do Mírovky, kde se hraje opravdu těžko. O tom se včera přesvědčila Telč, když v Mírovce prohrála 6:2. My se zatím trápíme v koncovce. Vytvoříme si řadu šanci i standardek, ale zakončení je buď nepřesné a nebo žádné. Tu produktivitu musíme zlepšit.“

Pokud jste v nedělním sychravém počasí raději zůstali v teple domácího krbu, můžete si záznam celého utkání prohlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 58. Šimek Jakub

Rozhodčí: Beneš Tomáš – Hanzl Daniel, Fabeš Roman

ŽK: 2:3

Sestava: Pokorný – Tausch, Novotný, Lovětínský D., Kubát – Jonák (74. Krafka), Krejčí (90. Lovětínský D. ml.), Fencík, Svoboda P. (83. Černoch) – Šimek, Mareš