"Csaplárova past" nesklapla

„Csaplárova past“ nesklapla

TJ Slavoj Třešť B – TJ Cejle

5 : 0 (2 : 0)

B-týmu mužů se v letošní sezóně OP Jihlavska zatím výsledkově příliš nedaří a na první výhru v soutěži zatím stále čekají. Změnit tuto nelichotivou bilanci chtěli v sobotu 17. září 2022, kdy na domácím hřišti přivítali celek Cejle. Hosté přijeli do Třeště po třech vysokých porážkách v řadě a věřili, že právě na půdě loňského vítěze OP by mohli podruhé v soutěži bodovat.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Polodny to byli ale domácí, kdo diktoval tempo hry. Častěji drželi míč na svých kopačkách, ale ve finální fázi je zradilo nepřesné zakončení, případně skvělý zákrok brankáře Cejle. Bezbrankový stav drželi hosté až do 28. minuty, kdy se prosadil rychlík v domácím dresu Petr Herkner po přihrávce Císaře. Další příležitosti Benfica nevyužila, a tak na druhou branku v síti Kameníka museli přihlížející fanoušci Slavoje čekat až do závěrečné minuty prvního poločasu. Ze značky pokutového kopu se po faulu na Císaře prosadil Pavel Svoboda a stanovil tak poločasový výsledek 2:0. Což, jak všichni víme, je velice ošidné vedení v médiích často prezentováno jako „Csaplárova past“ (pojem označující situaci, kdy po poločase jedno mužstvo vede 2:0, kvůli čemuž nabude dojmu, že má zápas pod kontrolou. Ztratí koncentraci a umožní soupeři zápas vyrovnat nebo otočit. Označení pochází od trenéra Josefa Csaplára. – pozn. redakce)

Že Czaplárova past tentokrát nesklapne bylo jasné hned v úvodu druhého poločasu. Ve 47. minutě totiž Pavel Svoboda vystihl rozehrávku soupeře a svou druhou přesnou trefou v utkání zvyšoval už na rozdíl tří branek. Trenér Stanislav Petr o přestávce dvakrát vystřídal a zbývající trojici hráčů na lavičce poslal do hry mezi 60. a 70. minutou. A byl to právě střídající hráč Vondrák, kdo dal dvěma slepenými brankami zhruba deset minut před koncem výsledku definitivní podobu. Nejprve po pěkné kombinaci a vyslání Šmacha zakončoval na zadní tyči do prázdné branky. O necelé dvě minuty později vybojoval Kubala míč a Mareš přesným křižným pasem našel volného útočníka Slavoje. Vondrák si míč zpracoval, zasekl a zakončil do protipohybu Kameníka. Konečný stav 5:0 znamená pro hráče Slavoje první tříbodový zisk v sezóně a odlepení se ode dna průběžné tabulky. Navíc mají oproti konkurentům odložené utkání ze 3. září k dobru (oslava 100 let kopané v Třešti).

Vy kdo jste dali před utkáním Benficy přednost Jednorožnému rožnění nebo zápasu Celticu v Hodicích máte možnost jej díky panu Jozefu Bílkovi zhlédnout celé zde.

Branky: 28. Herkner Petr, 45. (p.k.) a 47. Svoboda Pavel, 79. a 81. Vondrák Michal

Rozhodčí: Polodna Vladimír – Kříž Ing. Karel

ŽK: 2:2

Sestava: Kousal – Lašan (46. Kubala), Svoboda J., Kříž J., Lupač – Rod T., Vrátil (59. Veverka), Pittner, Svoboda P. (72. Mareš) – Herkner P. (65. Šmach), Císař (46. Vondrák)