Derby dvou poločasů

Derby dvou poločasů

TJ Hodice TJ Slavoj Třešť C

2 : 4 (1 : 2)

V sobotu odpoledne se vydali hráči Celtiku na fotbal „přes kopec“, aby tam odehráli derby s Hodicemi. V nefotbalovém počasí, bylo zima s častými přeháňkami, nastoupila obě mužstva na velice nekvalitní měkký terén.

Domácí se s ním vypořádali lépe a na začátku zápasu si vytvořili několik stoprocentních šancí, které naštěstí trestuhodně zahodili, jiné pochytal Jindra. Ve dvacáté minutě mohl být výsledek 3:0 a bylo by asi po zápase. Přesto šli do vedení hosté, když lahůdkovou přihrávku Michala Lovětínského proměnil v první gól mladý Tobiáš Franta, který i přes své mládí podal velice slibný a kvalitní výkon. Po další chybě obrany Celtiku, kterých bylo opravdu víc než dost, se prosadily i Hodice a Marek Novotný srovnal skóre. Hosté ale pomalu začali hru vyrovnávat a před koncem poločasu se jim podařilo dostat se znovu do vedení, když chytrou přihrávku Michala Kříže převzal Dušan Lovětínský a z úhlu tvrdou ranou prostřelil domácího brankáře.  

V druhém poločase se z ojedinělého útoku podařilo domácím ještě vyrovnat. Branku vsítil Petr Biskup, ale na hřišti už měli viditelnou převahu borci Celtiku, kterou vyjádřili dvěma brankami, když se z hranice velkého vápna nejdřív pěkně trefil Honza Novák a poslední slovo měl opět běhavý Tobiáš Franta a uzavřel skóre zápasu na 2:4. Navíc mnohé z ložených šancí hostí ještě zůstaly nevyužité. Celtik ještě neztratil ani bod a spolu s Růženou a Brzkovem vévodí neúplné tabulce čtvrté třídy.      

Branky: 26. Novotný Marek, 53. Biskup Petr – 22. a 88. Franta Tobiáš, 41. Lovětínský Michal, 72. Novák Jan

Rozhodčí: Kalaš Ludvík

ŽK: bez karet

Sestava: Jindřich – Růžička, Bartušek S., Maryška, Derganz – Herkner J., Hochman., Lovětínský D., Lovětínský D. ml., – Bartušek R., Janák – střídali hokejově: Veselý, Lovětínský M., Novák, Franta, Kříž M.