Kosí nás marodka

Kosí nás marodka

SK Telč – TJ Slavoj Třešť

6 : 1 (4 : 0)

V sobotu 17. září 2022, v dalším kole I. třídy žáků, čekalo na starší žáky třešťského Slavoje těžké utkání na hřišti svých vrstevníků z Telče. V týdnu před utkáním trenéři kvůli přívalovým dešťům museli zrušit dvě tréninkové jednotky, ale přesto se v pátek před utkáním začaly množit omluvenky pro nemoc. K soutěžnímu utkání do Telče tak nakonec odjela pouze polovina z celého kádru starších žáků. Trenérům proto nezbývalo, než dát více příležitosti jejich mladším spoluhráčům.

Mladým fotbalistům SK Telč se v této sezóně zatím nebývale daří a v dosavadních třech letošních soutěžních utkáních vždy naplno bodovali. Také do duelu s Třeští vstoupili aktivněji a už v 7. minutě šli zásluhou Vetýšky po rohovém kopu do vedení. Stejný hráč pak v 19. minutě střelou z dálky „pod víko“ a o minutu později tečovanou střelou do protipohybu gólmana završil hattrick. Poté se do první nebezpečné příležitosti dostali také hosté, ale Vojta Daněk po pěkné kombinační akci zakončoval z hranice pokutového území nad soupeřovu branku. Tečku za prvním poločasem udělal v poslední minutě Švec a do kabin tak domácí odcházeli s luxusním náskokem 4:0. 

Také druhá půle začala náporem domácího celku a už ve 42. minutě jeho hráči dostali výhodu pokutového kopu. Ten naštěstí dokázal Lukáš Melichar, který už ve třetím utkání v řadě zaskakuje v brance Slavoje za zraněného Vojtu Kříže, zlikvidovat. A stejně si poradil i o dvě minuty později s tvrdou střelou Vetýšky. Na rozdíl pěti branek navyšoval v 54. minutě hlavou po rohovém kopu jeden z nejmenších domácích hráčů Nedorost. Tečku za tímto derby obstarali v poslední desetiminutovce oba kapitáni. Nejprve v 70. minutě snižoval z pokutového kopu Vojta Daněk a minutu před koncem uzavřel účet utkání po kopu ze stejné značky domácí Chalačev.

Branky: 7., 19. a 20. Vetýška Petr, 40. Švec Dominik, 54. Nedorost Marek, 79. Chalačev Václav (p.k.) – 70. Daněk Vojtěch (p.k.)

Rozhodčí: Beneš Tomáš

ŽK: bez karet

Sestava: Melichar – Rodek, Žádný, Daněk, Pavlíček – Šalanda, Sova, Gregor, Nosek, Dušek – Šprincl – střídali hokejově: Hink, Pokorný