Třešťskému fotbalu je 100 let!

Třešťskému fotbalu je 100 let!

V sobotu 3. září se na fotbalovém hřišti slavilo. Po dvouletém odkladu způsobeném epidemií koronaviru bylo konečně možné uspořádat dlouho plánovanou akci k výročí 100 let od založení třešťského fotbalového oddílu. Fotbalový areál se ku příležitosti této slavné události proměnil k nepoznání. Za oběma brankami hlavního hřiště už v týdnu před akcí vyrostly obří party stany spolu s menšími stánky určenými na podávání občerstvení, na vedlejším hřišti s umělou trávou byla zase rozeseta místa pro doprovodné aktivity. Areál byl připraven, počasí objednané a nic tak nebránilo tomu, aby se s úderem 9. hodiny ranní začalo hřiště konečně plnit prvními návštěvníky. Celé dopoledne vyplnily zápasy Slavojáčků, našich nejmenších fotbalových nadějí z přípravek a mladších žáků, po kterých se v přátelském utkání představil i tým žen proti starším žákům.

O tom, že se nejednalo pouze o sportovní událost, svědčil pohled na hlavní podium, na kterém během celého dopoledne předváděli svoje umění žáci z třešťské Základní umělecké školy. V pravé poledne šel sport opět na chvíli stranou a na studenty ZUŠ navázal jejich o trochu slavnější kolega. Pro nejmenší návštěvníky oslav vystoupil se svým zábavným programem plným zábavy a her Michal Nesvadba známý z pořadu Kouzelná školka. Hned po něm ale převzali otěže programu opět sportovci. Na hřiště totiž vyběhli hráči třešťského A týmu k mistrovskému utkání proti rivalovi z Telče. Slavnostní derby mělo spád a divákům nabídlo hned 6 gólů, ale jelikož si je oba týmy rozdělily rovným dílem, utkání skončilo dělbou bodů za remízu 3:3. Po fotbalistech se na zmenšeném hřišti před hlavní tribunou představily v exhibičním zápase proti třešťským fotbalovým legendám slavné osobnosti Arabela týmu. Diváky pobavili v netradiční roli sportovců například zpěváci Petr Vondráček nebo František Nedvěd mladší. I toto utkání, ač v přátelském duchu, ve kterém o body nešlo, dopadlo remízou. Veškeré dění se následně z hřiště přesunulo na podium, na kterém se jednotliví členové Arabela týmu po sportovní předehře předvedly divákům ve svých hlavních uměleckých disciplínách. Ve večerním programu na ně potom navázali zpěváci Vojtaano a Robin Mood a celodenní program uzavřeli rockeři z místní kapely Terestial. Na úplný závěr rozsvítil nebe nad fotbalovým hřištěm nádherný ohňostroj.

Den oslav byl opravdu nabitý a moc nás potěšilo, že si jej nenechalo ujít také několik významných hostů. Bylo nám ctí přivítat mezi námi předsedu Senátu Parlamentu České republiky pana Miloše Vystrčila, starostu města Třešť pana Vladislava Hynka, místostarostku paní Evu Požárovou, starostu města Telč pana Vladimíra Brtníka a předsedu Krajského fotbalového svazu Vysočina pana Radka Zimu.

Za celý fotbalový oddíl děkujeme všem, kteří si našli cestu do fotbalového areálu a oslavili spolu se všemi fotbalisty a fotbalistkami (od těch nejmenších až po ty největší) jejich Fotbalové století.

Děkujeme také všem partnerům, bez jejichž přispění by konání akce v takovém rozsahu nebylo možné. Obrovské DÍKY patří hlavnímu partnerovi akce Městu Třešť a speciální dík patří také Restauraci Svět Třešť i firmám PORR a Byty Vysočina. Dále děkujeme společnostem Optet, Kool, Starkon, Emro, Vratostav, FP Net, VHST, Technické služby Třešť, Betonárna Třešť a Auto-Moto Kuba. Moc si vážíme toho, že i v této ekonomicky nesnadné době jste do toho šli s námi.

Rozsáhlou fotogalerii z celé akce naleznete zde.